A banánkenyér nemcsak egy finom süti, hanem az egyik legjobb reggeli opció is, főleg, mikor beköszönt a hűvösebb idő. Frissen is szuper, de pirítva, vajjal és lekvárral megkenve is nagyon jó.
Banánkenyér
Ingredients
- 4 db érett banán
- 110 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 100 g mandulaliszt, durva őrlésű
- 150 g kókuszvirágcukor
- 3 db tojás
- 120 ml olívaolaj
- 6 g szódabikarbóna
- 35 g lenmag
- 1 ek frissen reszelt gyömbér
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 tk őrölt vanília
- 1 csipet só
- 1 ek nyers hajdnia
Instructions
- 3 érett, de nem túlérett banánt villával alaposan összenyomkodunk, a negyedik a süti tetejére megy majd.
- Az olívaolajat, a kókuszvirágcukrot, a tojásokat, a sót, a vaníliát, a gyömbért és a fahéjat szétnyomkodott banánokkal együtt egy keverőtálba tesszük, és kézi habverővel jól elkeverjük.
- A liszteket és a szódabikarbónát elvegyítjük, és 2 részletben a nedves hozzávalókhoz keverjük.
- Végül a lenmagot is hozzáadjuk. A maradék banánt hosszában kettévágjuk.
- A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
- Egy 11×27 cm-es sütőformát kiolajozunk, és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a hajdinával és a félbevágott banánnal díszítjük.
- 45 – 50 percig sütjük, a belsejét tűpróbával ellenőrizzük. Amikor elkészült néhány percig a formában hagyjuk pihenni, majd rácsra borítjuk.