• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Szivárvány quinoa saláta

2020-01-23 Maresz

Sokáig nem voltam teljesen elégedett a quinoa salátáimmal, mert fűzés után túl sok víz maradt a magokban. Aztán kaptam egy tippet, hogy a felesleges vizet hogyan lehet egyszerűen eltűntetni róla. Ezt a módszert kicsit átalakítottam, és ebben a receptben meg is mutatom nektek.

A salátába beletettem minden zöldséget, amit a hűtőben találtam, de nagyon jól illik még hozzá a csicseriborsó, az avokádó vagy a zöldalma. Bátran kísérletezzetek a zöldségekkel, ízlésetek szerint.

A fő szabály: legyen minél színesebb!

A saláta hűtőben 3 napig eltartható, így előre is el tudjátok készíteni. Akkor viszont a rukkolát, vagy bármilyen leveles salátát, csak a tálaláskor tegyétek rá.

Szivárvány quinoa saláta

Nyomtatás Pin
Előkészítési idő: 30 minutes
Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók

  • 150 g quinoa
  • 300 ml víz
  • 1 1/2 tk só
  • 1 tk őrölt bazsalikom
  • Bors ízlés szerint
  • Chili pehely ízlés szerint
  • 1/2 kígyóuborka
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kápia paprika
  • 3-4 retek
  • 1 marék rukkola
  • 1/4 lilakáposzta

Az öntethez

  • 1 ek méz
  • 2 tk mustár
  • 1 tk almaecet
  • 1 tk só
  • kevés bors
  • 50 ml olíva olaj

Elkészítés

  • A quinoát alaposan átmossuk, hogy a magot borító keserűanyag lejöjjön róla. (Különben főzés után keserű lesz a saláta.)
  • Ezután közepes hőmérsékleten, 300 ml vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket, majd addig főzzük, amíg a víz elpárolog róla.
  • Miután megfőtt a quinoa, egy fedőt befedünk konyharuhával és 10 percre lefedjük az edényt, így a ruha magába szívja a maradék vizet és a quinoa pergős állagú lesz.
  • Végül hagyjuk kihűlni, majd egy salátás tálba öntjük.
  • A zöldségeket megmossuk, és tetszőleges formára vágjuk, majd, a rukkolát kivéve, hozzáadjuk őket a quinoához.
  • A mézet, a mustárt, az almaecetet, a sót és a borsot simára keverjük, és folyamatosan kevergetve hozzácsorgatjuk az olajat.
  • Az öntetet a salátára öntjük, és összekeverjük, végül rátesszük a rukkolát is.

Kategóriák: Ebéd, Hónap kedvence, Vacsora Címkék: gluténmentes, quinoa, saláta, tejmentes, vegetáriánus

Previous Post: « Karácsonyi vendégváró falatok
Next Post: Gluténmentes szuperétel – a teff liszt a mentes étkezésben »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes