Print Recipe
Rizspuding pisztáciával és kakaóval
Prep Time
5
mins
Cook Time
30
mins
Servings:
2
Ingredients
65
g
rizottó rizs
pl: Arborio
450
ml
kókusztej
100
ml
víz
1
tk
őrölt vanília
1/2
tk
fahéj
1
késhegynyi
stevia por vagy 10 g porcukor
1
marék
pisztácia
cukormentes kakaópor ízlés szerint
Instructions
A rizst a vízzel egy lábosban, közepes hőmérsékleten feltesszük főni. Miután felforrt 7-8 percig főzzük.
Ezután hozzáadjuk a kókusztejet, a fűszereket és az édesítőt.
Addig főzzük, amíg a rizs teljesen puha, krémes állagú lesz. (kb. 20 perc)
A rizspudingot kitálaljuk 2 kisebb tálkába, a tetejét megszórjuk kakaóporral és felaprított pisztáciával.
Notes
Ha nincs kedvetek a kakaóhoz és a pisztáciához, a recept nagyon jól működik bármilyen lekvárral, mandulával vagy mogyoróval is. :)