• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Húsvéti muffin

2020-04-03 Maresz

Nagyon sokszor olvastam mostanában azt a kérdést, hogy idén lesz-e húsvét, és fogunk-e ünnepelni. Szerintem legyen húsvét, ünnepeljünk, ha nem is úgy ahogy eddig tettük, ha nem is mehetünk el a rokonainkhoz, barátainkhoz, ez ne tartson vissza minket attól, hogy otthon igenis ünnepelünk.

Díszítsük fel a lakást, készítsünk valamilyen ünnepi ételt. Tudom, hogy most nem könnyű egyikünk helyzete sem, aggódunk idősebb családtagjainkért, azért, hogy mi lesz a következő pár hónapban. De talán pont ezért is fontosabb most, hogy az ünnep szépségét megelevenítsük.

Megmondom őszintén pár nappal ezelőtt semmi kedvem nem volt, sem a húsvéthoz, sem a kreatív kísérletezéshez, kicsit erőltetnem kellett, hogy ez a recept megszülessem. Aztán mégiscsak elkészült, belekerült minden, ami csak kéznél volt, hogy felidézze a tavaszt. És nem azért mondom, de szerintem ez az egyik legjobban sikerült muffinom. 🙂

Remélem, hogy nektek is ízlik majd!

Húsvéti muffin

Nyomtatás Pin
Előkészítési idő: 20 minutes
Elkészítési idő: 40 minutes
Mennyiség: 12 db

Hozzávalók

A tésztához

  • 150 g rizsliszt vagy gluténmentes zabpehelyliszt
  • 150 g növényi vagy laktózmentes vaj szobahőmérsékletű
  • 120 g porcukor
  • 1 tasak bourbon vanília
  • 2 közepes méretű tojás
  • 7 g sütőpor
  • 40 ml mandulaital vagy laktózmentes tej szobahőmérsékletű

A tetejére

  • 100 g laktózmentes vagy növényi vaj szobahőmérsékletű
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 70 g porcukor
  • Néhány kanál lekvár pl: áfonya, szeder stb.
  • Ibolya, csokitojások díszítésnek

Elkészítés

  • A lisztet és a sütőport kimérjük egy tálba, és alaposan összekeverjük.
  • A vajat robotgéppel kissé felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a bourbon vaníliát, és habosra keverjük.
  • Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, megvárjuk míg az elsőt teljesen felveszi a vajas krém, ezután jöhet a következő.
  • Majd hozzákeverjük a lisztet is. Én ezt általában nem egyszerre, hanem 2 – 3 részletben szoktam megtenni.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 db-os muffin tepsit kipapírozunk, és a tésztát elosztjuk a kapszilkban.
  • Kb. 25 perc alatt készre sütjük. Majd a sütőből kivéve teljesen kihűtjük a muffinokat.
  • Közben elkészítjük a krémet, a vajat felhabosítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, és simára keverjük. Majd habzsákba töltjük, és kis koszorúkat formálunk a muffinok szélén, ez tartja majd meg a lekvárt.
  • A muffinok tetejére lekvárt halmozunk (1-2 tk fér rá kb.).
  • Ezután pedig jöhet a díszítés, ibolyát és kis csokitojásokat használtam hozzá. De nyugodtan kísérletezzetek bármivel, ami épp kéznél van otthon. Ha virágot választotok díszítésnek figyeljetek arra, hogy ehető virág legyen, és ne olyan helyről legyen, ahol vegyszerekkel érintkezhetett.

Kategóriák: Desszert Címkék: gluténmentes, húsvét, kakaó, laktózmentes, muffin, tejmentes

Previous Post: « Rizspuding pisztáciával és kakaóval
Next Post: Gluténmentes kókuszkocka »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes