Print Recipe

Szivárvány quinoa saláta

Prep Time30 mins
Servings: 2 főre

Ingredients

  • 150 g quinoa
  • 300 ml víz
  • 1 1/2 tk
  • 1 tk őrölt bazsalikom
  • Bors ízlés szerint
  • Chili pehely ízlés szerint
  • 1/2 kígyóuborka
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kápia paprika
  • 3-4 retek
  • 1 marék rukkola
  • 1/4 lilakáposzta

Az öntethez

  • 1 ek méz
  • 2 tk mustár
  • 1 tk almaecet
  • 1 tk
  • kevés bors
  • 50 ml olíva olaj

Instructions

  • A quinoát alaposan átmossuk, hogy a magot borító keserűanyag lejöjjön róla. (Különben főzés után keserű lesz a saláta.)
  • Ezután közepes hőmérsékleten, 300 ml vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket, majd addig főzzük, amíg a víz elpárolog róla.
  • Miután megfőtt a quinoa, egy fedőt befedünk konyharuhával és 10 percre lefedjük az edényt, így a ruha magába szívja a maradék vizet és a quinoa pergős állagú lesz.
  • Végül hagyjuk kihűlni, majd egy salátás tálba öntjük.
  • A zöldségeket megmossuk, és tetszőleges formára vágjuk, majd, a rukkolát kivéve, hozzáadjuk őket a quinoához.
  • A mézet, a mustárt, az almaecetet, a sót és a borsot simára keverjük, és folyamatosan kevergetve hozzácsorgatjuk az olajat.
  • Az öntetet a salátára öntjük, és összekeverjük, végül rátesszük a rukkolát is.