A quinoát alaposan átmossuk, hogy a magot borító keserűanyag lejöjjön róla. (Különben főzés után keserű lesz a saláta.)
Ezután közepes hőmérsékleten, 300 ml vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket, majd addig főzzük, amíg a víz elpárolog róla.
Miután megfőtt a quinoa, egy fedőt befedünk konyharuhával és 10 percre lefedjük az edényt, így a ruha magába szívja a maradék vizet és a quinoa pergős állagú lesz.
Végül hagyjuk kihűlni, majd egy salátás tálba öntjük.
A zöldségeket megmossuk, és tetszőleges formára vágjuk, majd, a rukkolát kivéve, hozzáadjuk őket a quinoához.
A mézet, a mustárt, az almaecetet, a sót és a borsot simára keverjük, és folyamatosan kevergetve hozzácsorgatjuk az olajat.
Az öntetet a salátára öntjük, és összekeverjük, végül rátesszük a rukkolát is.