• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Citromos piskóta citrommázzal

2017-08-25 Maresz

Azután, hogy kiderült a gluténérzékenységem ez talán egyike volt az első recepteknek, amit átalakítottam mentessé. Miután az első próbálkozásaim a gluténmentes sütéssel elég kudarcosnak mondhatóak, (sok eltöltött idő, rengeteg kidobott drága hozzávaló) arra törekedtem, hogy minél kevesebb féle és egyszerűbben elérhető összetevőből készítsem el az ételeket.

A piskótákhoz zab- vagy riszlisztet szoktam használni, mert az “igazihoz” nagyon hasonló állaga lesz a tésztának, és az ízük is semleges, így nem nyomják el a sütemény ízét.

Ezt a receptet zabliszttel készítettem.

Print

Citromos piskóta citrommázzal

Előkészítés: 20 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 150 gramm gluténmentes zabliszt
  • 150 gramm laktózmentes vaj
  • 150 gramm cukor
  • 2 tojás
  • vanília, ízlés szerint
  • 1 citrom héja
  • 1 sütőpor
  • 4 cl mandulatej vagy laktózmentes tej

A mázhoz:

  • 1 citrom leve
  • 120 gramm cukor

A kandírozott citromhoz:

  • 1 citrom felszeletelve
  • 250 ml víz
  • 150 gramm kristály cukor

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral a citromhéjjal és a vaníliával robotgéppel habosra keverjük.
  2. Majd egyenként belekeverjük az egész tojásokat.
  3. Közben kimérjük a lisztet és belekeverjük a sütőport.
  4. Amikor a vajas krém felvette a tojásokat, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport.
  5. Végül pedig hozzáadjuk a tejet.
  6. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük.
  7. 180 C fokon kb 20 percig sütjük, tőpróbával ellenőrizzük, h átsült.
  8. Kiöntjük a formából egy rácsra, hogy hüljön, a mázat akkor tesszük rá, amikor már kihült.
  9. A mázhoz összekeverjük a cukrot a citrom levével, ha túl híg teszünk még hozzá cukrot.
  10. A kandírozott citromhoz a vizet a cukorral felforraljuk, azután beletesszük a vékonyra szeletelt citromot és addig főzzük, amíg a héja átlátszóvá válik.
  11. Sütőpapírra vagy rácsra tesszük száradni, és miután megkeményedett a sütemény tetejére tesszük.

Kategóriák: Desszert Címkék: citrom, gluténmentes, laktózmentes, piskóta

Next Post: Sült paradicsomszósz »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2021 · MennyeiMentes