A forró csoki mániámat becsatornáztam egy jó kis muffiba, így még a bögrét is mehetjük. 😀 Mit szóltok?
Gyerekek iskolai, óvodai karácsonyán biztos befutó lesz, de vendégváróként is nagy sikert arathatunk vele, mert nemcsak finom, hanem látványos is.
A bögrék füléhez gluténmentes enyhén sós perecet használtam, az édes sütit nagyon jól kiegészíti. Viszont, akinek van hozzá kedve és türelme, a pereceket olvasztott csokiba márthatja és dermedés után tűzheti a muffinokba.
Forró csoki muffin
Ingredients
- 100 g rizsliszt
- 50 g mandulaliszt durva őrlésű
- 100 g porcukor
- 50 g étcsokoládé plusz 12 kocka
- 4 g sütőpor
- 2 tojás szobahőmérsékletű
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 120 g növényi vaj szobahőmérsékletű
- 12 db gluténmentes perec pici
- 200 ml sűrű kókusztejszín (kókuszkrém) behűtve
Instructions
- Az 50 g étcsokit felolvasztjuk, és hagyjuk, hogy kicsit kihűljön.
- A porcukrot felhabosítjuk a vajjal, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat is.
- A rizslisztet, a mandulalisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálban kimérjük, és alaposan összekeverjük.
- A lisztes keverék felét hozzáadjuk a cukros vajhoz, belekeverjük, majd hozzáadjuk a másik felét is.
- Végül pedig beleöntjük a megolvasztott csokit, és simára keverjük.
- Egy muffin tepsibe papírokat teszünk, ne használjunk túl díszeseket, szépeket, mert sütés után kiszedjük őket a papírból.
- A tésztát 12 egyforma részre osztjuk, és megtöltjük vele a muffin papírokat. Végül minden muffin közepébe teszünk 1 kocka étcsokit.
- 180 fokra előmelegített sütöben, alul-felül sütési módban, kb. 20 percig sütjük.
- Miután megsültek, hagyjuk őket egy kicsit hűlni a tepisben, és lehúzzuk róluk a papírt.
- A pereceket félbe törjük, és egyet – egyet muffinok oldalába tűzünk, ez lesz a bögrénk füle.
- A kókusztejszínt legalább fél órára a fagyasztóba tesszük, majd kemény habbá verjük.
- A muffinok tetejét tejszínhabbal díszítjük, végül megszórhatjuk őket kakaóporral vagy fahéjjal.