Print Recipe

Banánkenyér

Prep Time15 mins
Cook Time50 mins
Servings: 8

Ingredients

  • 4 db érett banán
  • 110 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 100 g mandulaliszt, durva őrlésű
  • 150 g kókuszvirágcukor
  • 3 db tojás
  • 120 ml olívaolaj
  • 6 g szódabikarbóna
  • 35 g lenmag
  • 1 ek frissen reszelt gyömbér
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt vanília
  • 1 csipet
  • 1 ek nyers hajdnia

Instructions

  • 3 érett, de nem túlérett banánt villával alaposan összenyomkodunk, a negyedik a süti tetejére megy majd.
  • Az olívaolajat, a kókuszvirágcukrot, a tojásokat, a sót, a vaníliát, a gyömbért és a fahéjat szétnyomkodott banánokkal együtt egy keverőtálba tesszük, és kézi habverővel jól elkeverjük.
  • A liszteket és a szódabikarbónát elvegyítjük, és 2 részletben a nedves hozzávalókhoz keverjük.
  • Végül a lenmagot is hozzáadjuk. A maradék banánt hosszában kettévágjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  • Egy 11x27 cm-es sütőformát kiolajozunk, és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a hajdinával és a félbevágott banánnal díszítjük.
  • 45 – 50 percig sütjük, a belsejét tűpróbával ellenőrizzük. Amikor elkészült néhány percig a formában hagyjuk pihenni, majd rácsra borítjuk.