3 érett, de nem túlérett banánt villával alaposan összenyomkodunk, a negyedik a süti tetejére megy majd.
Az olívaolajat, a kókuszvirágcukrot, a tojásokat, a sót, a vaníliát, a gyömbért és a fahéjat szétnyomkodott banánokkal együtt egy keverőtálba tesszük, és kézi habverővel jól elkeverjük.
A liszteket és a szódabikarbónát elvegyítjük, és 2 részletben a nedves hozzávalókhoz keverjük.
Végül a lenmagot is hozzáadjuk. A maradék banánt hosszában kettévágjuk.
A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
Egy 11x27 cm-es sütőformát kiolajozunk, és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a hajdinával és a félbevágott banánnal díszítjük.
45 – 50 percig sütjük, a belsejét tűpróbával ellenőrizzük. Amikor elkészült néhány percig a formában hagyjuk pihenni, majd rácsra borítjuk.