Bár téli receptnek szántam ezt a rizspudingot, mert olyan laktató és melegen a legjobb enni. De azt hiszem még nem késtem el vele, és a kora tavaszi hűvös, szeles délutánokon is finom desszert lehet. 🙂
Az elkészítéshez rizottó rizst használtam, mert sokkal jobb pudingos állaga lesz, anélkül, hogy teljesen szétfőne a rizs. Szuper hozzá az Arborio vagy a Carnaroli fajta is. Az én kedvenc feltétem most a kakaó pisztáciával így a fotókon is ezt a változatot láthatjátok, de nagyon finom lekvárral és más magokkal is.
Rizspuding pisztáciával és kakaóval
Nyomtatás PinElőkészítési idő: 5 minutes
Elkészítési idő: 30 minutes
Mennyiség: 2
Hozzávalók
- 65 g rizottó rizs pl: Arborio
- 450 ml kókusztej
- 100 ml víz
- 1 tk őrölt vanília
- 1/2 tk fahéj
- 1 késhegynyi stevia por vagy 10 g porcukor
- 1 marék pisztácia
- cukormentes kakaópor ízlés szerint
Elkészítés
- A rizst a vízzel egy lábosban, közepes hőmérsékleten feltesszük főni. Miután felforrt 7-8 percig főzzük.
- Ezután hozzáadjuk a kókusztejet, a fűszereket és az édesítőt.
- Addig főzzük, amíg a rizs teljesen puha, krémes állagú lesz. (kb. 20 perc)
- A rizspudingot kitálaljuk 2 kisebb tálkába, a tetejét megszórjuk kakaóporral és felaprított pisztáciával.
Notes
Ha nincs kedvetek a kakaóhoz és a pisztáciához, a recept nagyon jól működik bármilyen lekvárral, mandulával vagy mogyoróval is. 🙂