• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Spárgás – epres saláta epres vinaigrette-tel

2019-05-10 Maresz

Senkit ne tévesszem meg az idő, igenis közeledik a nyár, vele együtt pedig a nyári receptek. Spárga és eper egy finom salátában. 🙂

Amikor ezt a receptet fotóztam, gyönyörűen sütött a nap, és azt hittem, hogy visszatér a tavasz. Időközben az ehető virágiam, a sarkantyúkák, is nyílni kezdtek, és olyanok, mintha sok kicsi napkorong nézne be az ablakon.

Az elmúlt 2 napban viszont, forró csokit ittam (lévén, hogy már kikapcsoltuk a fűtést) és kakaós csigát sütöttem, hogy ne fagyjak meg, de nem hagyom magam megtéveszteni. Ti se tegyétek, hanem egyetek epres – spárgás salátát!

Print

Spárgás - epres saláta epres vinaigrette-tel

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 10 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej saláta (pl.: lollo verde vagy rosso, tépősaláta)
  • 150 g spárga
  • 100 g eper (60 g az öntethez, 40 g a salátába)
  • 1 tk fehér borecet
  • 1 ek olíva olaj
  • 1/2 tk só
  • 1 kis csipet fehér bors

Elkészítés:

  1. Egy kisebb lábosban vizet forralunk, és hozzáadunk 1 tk sót. A spárgát kisebb darabokra vágjuk, és a forró vízben kb. 4-5 perc alatt megfőzzük. 
  2. Miután megfőtt, leszűrjük, egy konyhai törlővel leitatjuk róla a vizet, és félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
  3. Ezalatt 60 g epret megmosunk, feldaraboljuk és aprítógépben pürésítjük. Majd hozzáadjuk az olajat, a borecetet , a sót és a fehér borsot, ezután még tovább pürésítjük, hogy teljesen sima legyen és felvegye a hozzávalókat.
  4. A salátát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, a maradék epret megtisztítjuk és felvagdossuk. 
  5. A spárgát, az epret és a salátát egy nagy tálra tesszük, és meglocsoljuk a vinaigrette-tel. 
  6. Ha még nyáribb hangulatot szeretnénk, tálalás előtt díszíthetjük ehető virágokkal.

 

 

 

 

Kategóriák: Vacsora Címkék: eper, gluténmentes, saláta, spárga, szamóca, tejmentes, vegán, vegetáriánus

Previous Post: « Spárgás rizottó
Next Post: Epres sajttorta eperöntettel »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2025 · MennyeiMentes