Senkit ne tévesszem meg az idő, igenis közeledik a nyár, vele együtt pedig a nyári receptek. Spárga és eper egy finom salátában. 🙂
Amikor ezt a receptet fotóztam, gyönyörűen sütött a nap, és azt hittem, hogy visszatér a tavasz. Időközben az ehető virágiam, a sarkantyúkák, is nyílni kezdtek, és olyanok, mintha sok kicsi napkorong nézne be az ablakon.
Az elmúlt 2 napban viszont, forró csokit ittam (lévén, hogy már kikapcsoltuk a fűtést) és kakaós csigát sütöttem, hogy ne fagyjak meg, de nem hagyom magam megtéveszteni. Ti se tegyétek, hanem egyetek epres – spárgás salátát!
Spárgás - epres saláta epres vinaigrette-tel
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 1 közepes fej saláta (pl.: lollo verde vagy rosso, tépősaláta)
- 150 g spárga
- 100 g eper (60 g az öntethez, 40 g a salátába)
- 1 tk fehér borecet
- 1 ek olíva olaj
- 1/2 tk só
- 1 kis csipet fehér bors
Elkészítés:
- Egy kisebb lábosban vizet forralunk, és hozzáadunk 1 tk sót. A spárgát kisebb darabokra vágjuk, és a forró vízben kb. 4-5 perc alatt megfőzzük.
- Miután megfőtt, leszűrjük, egy konyhai törlővel leitatjuk róla a vizet, és félretesszük, hogy teljesen kihűljön.
- Ezalatt 60 g epret megmosunk, feldaraboljuk és aprítógépben pürésítjük. Majd hozzáadjuk az olajat, a borecetet , a sót és a fehér borsot, ezután még tovább pürésítjük, hogy teljesen sima legyen és felvegye a hozzávalókat.
- A salátát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük, a maradék epret megtisztítjuk és felvagdossuk.
- A spárgát, az epret és a salátát egy nagy tálra tesszük, és meglocsoljuk a vinaigrette-tel.
- Ha még nyáribb hangulatot szeretnénk, tálalás előtt díszíthetjük ehető virágokkal.