• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Banánkenyér

2020-11-26 Maresz

A banánkenyér nemcsak egy finom süti, hanem az egyik legjobb reggeli opció is, főleg, mikor beköszönt a hűvösebb idő. Frissen is szuper, de pirítva, vajjal és lekvárral megkenve is nagyon jó.

Banánkenyér

Nyomtatás Pin
Előkészítési idő: 15 minutes
Elkészítési idő: 50 minutes
Mennyiség: 8 fő

Hozzávalók

  • 4 db érett banán
  • 110 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 100 g mandulaliszt, durva őrlésű
  • 150 g kókuszvirágcukor
  • 3 db tojás
  • 120 ml olívaolaj
  • 6 g szódabikarbóna
  • 35 g lenmag
  • 1 ek frissen reszelt gyömbér
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk őrölt vanília
  • 1 csipet só
  • 1 ek nyers hajdnia

Elkészítés

  • 3 érett, de nem túlérett banánt villával alaposan összenyomkodunk, a negyedik a süti tetejére megy majd.
  • Az olívaolajat, a kókuszvirágcukrot, a tojásokat, a sót, a vaníliát, a gyömbért és a fahéjat szétnyomkodott banánokkal együtt egy keverőtálba tesszük, és kézi habverővel jól elkeverjük.
  • A liszteket és a szódabikarbónát elvegyítjük, és 2 részletben a nedves hozzávalókhoz keverjük.
  • Végül a lenmagot is hozzáadjuk. A maradék banánt hosszában kettévágjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
  • Egy 11×27 cm-es sütőformát kiolajozunk, és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát, a tetejét megszórjuk a hajdinával és a félbevágott banánnal díszítjük.
  • 45 – 50 percig sütjük, a belsejét tűpróbával ellenőrizzük. Amikor elkészült néhány percig a formában hagyjuk pihenni, majd rácsra borítjuk.

Kategóriák: Desszert, Reggeli Címkék: gluténmentes, tejmentes

Previous Post: « Grillezett kápia leves kukoricával

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes