Print Recipe

Francia pirítós

Prep Time5 mins
Cook Time10 mins
Servings: 2 főre

Ingredients

  • 6 szelet  Tibidabo ropogós házi kenyér
  • 1 egész tojás 
  • 60 ml mandulatej
  • 1/2 tk őrölt vanília
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 ek por eritrit
  • 2-3 ek kókuszolaj
  • néhány szem eper
  • Cukormentes lekvár/juharszirup/almaszirup

Instructions

  • A kenyérből 1 cm vastag szeleteket vágunk.
  • A tojást villával kissé felverjük, majd hozzáadjuk a mandulatejet, a fűszereket és az eritritet (ha használunk). Alaposan felverjük az egész keveréket.
  • A kenyérszeletek mindkét oldalát belemártjuk a tojásos masszába.
  • Egy tapadásmentes serpenyőbe teszünk 2-3 ek kókuszolajat, és felmelegítjük. Amikor az olaj elég meleg, beletesszük a szeleteket, és először az egyik, majd a másik oldalukat pár perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Tálaláskor cukormentes lekvárt és epret adhatunk hozzá. Vagy, ha nem cukormentesen készítenénk, meglocsolhatjuk, mézzel, juharsziruppal vagy almasziruppal