Print Recipe

Grillezett kápia leves kukoricával

Prep Time15 mins
Cook Time25 mins
Servings: 4 főre

Ingredients

  • 6 db érett kápia paprika
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk fokhagymapor
  • Chili paprika ízlés szerint
  • ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • 1 kis csokor koriander
  • 1 kis konzerv kukorica
  • 600 ml víz vagy zöldség alaplé
  • 1 db lime

Instructions

  • A paprikákat 220 fokon 12 percig grillezzük a sütőben, majd 1-2 percig állni hagyjuk őket, és még melegen lehúzzuk a héjukat.
  • A vöröshagymát apróra vájuk, és megdinszteljük a felhevített olajon. Ezután hozzáadjuk a füstölt paprikát, a chilit, a fokhagymaport és a borsot, majd néhány percig tovább dinszteljük őket a hagymával.
  • Majd mehet bele a kápia paprika és a víz vagy alaplé valamint a só.
  • Megvárjuk míg felforr, és további 5 percig főzzük. Végül turmixgéppel leturmixoljuk.
  • A kukoricát pár perc alatt kissé megpirítjuk egy felhevített tapadásmentes palacsintasütőn.
  • A levest tányérokba szedjük, kukorciát adunk hozzá, megszórjuk korinaderrel, és lime levet nyomunk bele.