A kedvenc nyári levesünk, ami majdnem hetente az asztalunkra kerül. Mindig nagyon érett paprikákat választok hozzá, így a grillezés után a héjuk is nagyon könnyen lejön és finom édes az ízük.
Melegen és hidegen is tálalhatjuk, ha az utóbbit választjuk, turmixolás után tegyük a levest legalább 2 órára a hűtőbe.
Grillezett kápia leves kukoricával
Nyomtatás PinElőkészítési idő: 15 minutes
Elkészítési idő: 25 minutes
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók
- 6 db érett kápia paprika
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk fokhagymapor
- Chili paprika ízlés szerint
- Só ízlés szerint
- Bors ízlés szerint
- 1 kis csokor koriander
- 1 kis konzerv kukorica
- 600 ml víz vagy zöldség alaplé
- 1 db lime
Elkészítés
- A paprikákat 220 fokon 12 percig grillezzük a sütőben, majd 1-2 percig állni hagyjuk őket, és még melegen lehúzzuk a héjukat.
- A vöröshagymát apróra vájuk, és megdinszteljük a felhevített olajon. Ezután hozzáadjuk a füstölt paprikát, a chilit, a fokhagymaport és a borsot, majd néhány percig tovább dinszteljük őket a hagymával.
- Majd mehet bele a kápia paprika és a víz vagy alaplé valamint a só.
- Megvárjuk míg felforr, és további 5 percig főzzük. Végül turmixgéppel leturmixoljuk.
- A kukoricát pár perc alatt kissé megpirítjuk egy felhevített tapadásmentes palacsintasütőn.
- A levest tányérokba szedjük, kukorciát adunk hozzá, megszórjuk korinaderrel, és lime levet nyomunk bele.