Print Recipe

Húsvéti muffin

Prep Time20 mins
Cook Time40 mins
Servings: 12 db

Ingredients

A tésztához

  • 150 g rizsliszt vagy gluténmentes zabpehelyliszt
  • 150 g növényi vagy laktózmentes vaj szobahőmérsékletű
  • 120 g porcukor
  • 1 tasak bourbon vanília
  • 2 közepes méretű tojás
  • 7 g sütőpor
  • 40 ml mandulaital vagy laktózmentes tej szobahőmérsékletű

A tetejére

  • 100 g laktózmentes vagy növényi vaj szobahőmérsékletű
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 70 g porcukor
  • Néhány kanál lekvár pl: áfonya, szeder stb.
  • Ibolya, csokitojások díszítésnek

Instructions

  • A lisztet és a sütőport kimérjük egy tálba, és alaposan összekeverjük.
  • A vajat robotgéppel kissé felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a bourbon vaníliát, és habosra keverjük.
  • Ezután egyesével hozzáadjuk a tojásokat is, megvárjuk míg az elsőt teljesen felveszi a vajas krém, ezután jöhet a következő.
  • Majd hozzákeverjük a lisztet is. Én ezt általában nem egyszerre, hanem 2 - 3 részletben szoktam megtenni.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 db-os muffin tepsit kipapírozunk, és a tésztát elosztjuk a kapszilkban.
  • Kb. 25 perc alatt készre sütjük. Majd a sütőből kivéve teljesen kihűtjük a muffinokat.
  • Közben elkészítjük a krémet, a vajat felhabosítjuk egy kicsit, majd hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, és simára keverjük. Majd habzsákba töltjük, és kis koszorúkat formálunk a muffinok szélén, ez tartja majd meg a lekvárt.
  • A muffinok tetejére lekvárt halmozunk (1-2 tk fér rá kb.).
  • Ezután pedig jöhet a díszítés, ibolyát és kis csokitojásokat használtam hozzá. De nyugodtan kísérletezzetek bármivel, ami épp kéznél van otthon. Ha virágot választotok díszítésnek figyeljetek arra, hogy ehető virág legyen, és ne olyan helyről legyen, ahol vegyszerekkel érintkezhetett.