• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Spenótos quiche

2018-04-12 Maresz

Mióta először megkóstoltam a quiche-t (ejtsd: kis), azóta teljesen odavagyok érte, a gluténmentes diéta előtt rendszeresen készítettem a “rendes” változatot.

Az utóbbi néhány évben viszont nem sikerült olyan receptet találnom, ami hasonlított volna az eredetihez. Mára viszont van már annyi gyakorlatom a gluténmentes sütésben, hogy úgy döntöttem megpróbálok egyet sütni saját ötlet alapján.

Elég sokat próbálkoztam a recepttel, ami most úgy tűnik, hogy jól sikerült, leteszteltem nem diétázókon is, és nekik is nagyon bejött. És mivel itt a tavasz, és ilyenkor vétek kihagyni a zsenge spenótot, így spenótos – gruyére sajtos tölteléket csináltam hozzá.

Print

Spenótos quiche

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 55 perc

Mennyiség: 4 főre, 26 cm-es piteforma

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 100 gramm mandulaliszt
  • 100 gramm rizsliszt
  • 1 egész tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 centiliter olaj
  • 2 evőkanál víz

A töltelékhez:

  • 5 egész tojás
  • 100 gramm gruyére sajt, lereszelve
  • 400 gramm spenót, megtisztítva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szál újhagyma, karikára vágva
  • 200 ml növényi tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál só
  • bors, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A mandula- és riszlisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót, tojást, olajat, vizet, és rugalmas tésztát gyúrunk belőlük.
  3. Amikor a tészta összeállt, sordófával kicsit kinyújtjuk, nem kell nagyon, csak, hogy könnyebb legyen a formába nyomkodni.
  4. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a formába úgy, hogy a széléig kijöjjön.
  5. A sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük.
  6. Közben előkészítjük a tölteléket.
  7. Az újhagymát a vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a spenótot, belenyomjuk a fokhagymát és megfonnyasztjuk őket.
  8. A tojásokat egy tálba ütjük, és villával jól felverjük.
  9. Hozzáadjuk a tejszínt, sót, borsot, és ezeket is beledolgozzuk a villával.
  10. Ezután jöhet a spenót és az újhagyma, végül pedig a sajt.
  11. Mikor a 25 perc letelt, a tésztát kivesszük a sütőből, és beleöntjük a tölteléket.
  12. Visszatesszük további kb 30 percre, akkor lesz jó, ha a töltelék középen is megszilárdul, a tésztának pedig aranyszínű a széle.

Kategóriák: Vacsora Címkék: gluténmentes, quiche

Previous Post: « Mindenmentes gofri házi csokiöntettel
Next Post: Mandulabundában sült cukkini bazsalikomos ketchuppal »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes