Néhány évvel ezelőtt egy nyári grillezésen kóstoltuk a dinnyét és a fetát együtt, elsőre meglepő párosításnak tűnt, de szerencsére elég bátrak voltunk, hogy kipróbáljuk, és nagyon ízlett. Érdemes megkóstolni, szerintem az egyik legfinomabb saláta készül belőlük.
Emellett pedig szupergyorsan elkészül, ebben a receptben a leghosszabb ideig a dinnye felkockázása tart. Bármikor könnyen elkészíthető, még a legnagyobb nyári melegben is. Nekem strandolás után a kedvencem, mert nagyon könnyű, a dinnye, az uborka és a menta pedig tökéletes frissítők.
Fetás - mentás dinnyesaláta
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 5 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 1 negyed görögdinnye, behűtve
- 1 kígyóuborka
- 150 gramm feta
- néhány mentalevél
Elkészítés:
- A dinnyét kisebb kockákra vágjuk.
- Az uborkát spirálózóval lespirálozzuk, vagy uborkagyalun leszeleteljük.
- A fetát felkockázzuk, de morzsolhatjuk is.
- A hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk, óvatosan, hogy a dinnye ne nagyon törjön össze.
- Tálaláskor a tetejét megszórjuk mentalevéllel.
Megjegyzés: ha nem behűtött dinnyéből csináljuk, akkor miután elkészült a sali, mindenképp tegyük 1 - 2 órára a hűtőbe. Így sokkal finomabb lesz.