• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Fetás – mentás dinnyesaláta

2018-06-29 Maresz

Néhány évvel ezelőtt egy nyári grillezésen kóstoltuk a dinnyét és a fetát együtt, elsőre meglepő párosításnak tűnt, de szerencsére elég bátrak voltunk, hogy kipróbáljuk, és nagyon ízlett. Érdemes megkóstolni, szerintem az egyik legfinomabb saláta készül belőlük.

Emellett pedig szupergyorsan elkészül, ebben a receptben a leghosszabb ideig a dinnye felkockázása tart. Bármikor könnyen elkészíthető, még a legnagyobb nyári melegben is. Nekem strandolás után a kedvencem, mert nagyon könnyű, a dinnye, az uborka és a menta pedig tökéletes frissítők.

Print

Fetás - mentás dinnyesaláta

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 5 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

  • 1 negyed görögdinnye, behűtve
  • 1 kígyóuborka
  • 150 gramm feta
  • néhány mentalevél

Elkészítés:

  1. A dinnyét kisebb kockákra vágjuk.
  2. Az uborkát spirálózóval lespirálozzuk, vagy uborkagyalun leszeleteljük.
  3. A fetát felkockázzuk, de morzsolhatjuk is.
  4. A hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk, óvatosan, hogy a dinnye ne nagyon törjön össze.
  5. Tálaláskor a tetejét megszórjuk mentalevéllel.

Megjegyzés: ha nem behűtött dinnyéből csináljuk, akkor miután elkészült a sali, mindenképp tegyük 1 - 2 órára a hűtőbe. Így sokkal finomabb lesz.

Kategóriák: Ebéd, Vacsora Címkék: dinnye, gluténmentes, saláta

Previous Post: « Lenmagos – sajtos keksz
Next Post: Áfonyás – citromos muffin »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes