Print Recipe

Paradicsomos - tonhalas spagetti

Prep Time10 mins
Cook Time15 mins
Servings: 2 főre

Ingredients

  • 200 g gluténmentes spagetti
  • 1 kis konzerv tonhal
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 125 ml paradicsomszósz
  • 10-12 db koktélparadicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2-3 ek olíva olaj

Instructions

  • A tésztát a csomagoláson leírt utasítások szerint megfőzzük. Mielőtt leszűrnénk, a főzővízből megmentünk 2 merőkanállal.
  • A fokhagymát hajszálvékony szeletekre vágjuk. Az olíva olajat felhevítjük, és megpirítjuk rajta.
  • Ezután rádobjuk a félbevágott paradicsomokat, és megfonnyasztjuk őket.
  • Majd hozzáadjuk a tonhalat, a paradicsomszószt, az apróra vágott petrezselymet és sózzuk, borsozzuk, .
  • A megfőtt tésztát a szószhoz adjuk, és alacsony hőmérsékleten összekeverjük.
  • Ha túl sűrű a szósz, adhatunk hozzá néhány evőkanállal a tésztafőző vízből.