Print Recipe

Gluténmentes kókuszkocka

Prep Time15 mins
Cook Time1 hr 15 mins
Servings: 12

Ingredients

  • 400 g rizsliszt
  • 200 g porcukor
  • 80 g növényi vaj
  • 2 tojás
  • 200 ml mandulatej
  • 1 ek méz
  • 12 g sütőpor
  • 1 csapott tk őrölt fahéj

A mázhoz

  • 125 g növényi vaj
  • 125 g kristálycukor
  • 1,5 ek kakaópor
  • 50 ml mandulatej
  • 200 g kókuszreszelék

Instructions

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megolvasztott vajat kézi habverővel összekeverjük a porcukorral, majd mikor már habos, egyenként hozzákeverjük a tojásokat is.
  • Ezután jöhet a méz, a fahéj és a tej: addig keverjük, amíg a porcukros vaj teljesen felveszi őket.
  • A kimért lisztben alaposan elvegyítjük a sütőport, és a felét hozzádolgozzuk a masszához. Majd mikor teljesen elkeveredett, a liszt másik felét is hozzáadjuk.
  • Egy 30x27 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük tésztát. 25 -30 percig sütjük, míg a teteje szép aranyszínű lesz.
  • A kész süteményt sütőrácsra tesszük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  • Ezután a csokiöntet hozzávalóit egy kisebb lábasban közepes hőmérsékleten összefőzzük.
  • A kókuszreszeléket egy tálcára öntjük. A sütit egyforma kockákra vágjuk, és beleforgatjuk az öntetbe, majd pedig a kókuszreszelékbe.