A kedvenc évszakom az ősz, a fények és színek csodálatosak, de a legfontosabb, hogy ismét visszatérnek a fűszerek, a sütés-főzés a mindennapjainkba.
Ilyenkor eljön az ideje a bekuckózásnak (szintem ez a szó a hygge és a lagom hivatalos magyar megfelelője. :D), a fincsi kávés italoknak, a forrócsokinak, a finom teának.
Ezért hoztam most Nektek egy reggeli italt, ami nemcsak annak fog tetszeni, aki a kávét szereti. Ugyanis a latte alapja a hibiszkusztea, így annak sem kell lemondania az igazi őszi hygge élményről, aki éppen nem szereti a kávét vagy nem szeretne túl sok koffeint fogyasztani.
A Tibidabo pékség fahéjas csigája pedig nagyon jól passzol hozzá. Azt hiszem az összes péksütijük közül ez a kedvencem, amit akkor sem unnék meg, ha minden reggel ezt enném, természetesen a csiga is glutén-, tej-, szója-, kukorica-, rizs- és tojásmentes.
Hibiszkuszos – rózsás latte
Nyomtatás PinHozzávalók
- 400 ml víz
- 240 ml kókusztej vagy mandulatej
- 1-2 tk rózsavíz ízlés szerint
- 4 db szárított hibiszkusz vagy 2 db hibiszkusztea filter
- 2-4 ek méz ízlés szerint
- 6-7 db szárított rózsa opcionális
Elkészítés
- A szárított hibiszkusz és a szárított rózsa felét (ha használunk) 1-1 bögrébe tesszük, a vizet felforraljuk, majd a virágokra öntjük. Kb. 20- 25 percig állni hagyjuk a teát. Ha filteres teát használunk, 1-1 filtert teszünk a bögrékbe.
- Közben a növényi tejet alacsony hőmérsékleten melegítjük, de ne forraljuk fel, és hozzáadjuk a rózsavizet.
- Az időközben elkészült teát, 1-2 ek. mézzel ízesítjük, és hozzáöntjük a 120 – 120 ml tejet.
- A latte tetejét díszíthetjük szárított rózsaszirmokkal.