• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Hibiszkuszos – rózsás latte

2019-09-12 Maresz

A kedvenc évszakom az ősz, a fények és színek csodálatosak, de a legfontosabb, hogy ismét visszatérnek a fűszerek, a sütés-főzés a mindennapjainkba. 

Ilyenkor eljön az ideje a bekuckózásnak (szintem ez a szó a hygge és a lagom hivatalos magyar megfelelője. :D), a fincsi kávés italoknak, a forrócsokinak, a finom teának. 

Ezért hoztam most Nektek egy reggeli italt, ami nemcsak annak fog tetszeni, aki a kávét szereti. Ugyanis a latte alapja a hibiszkusztea, így annak sem kell lemondania az igazi őszi hygge élményről, aki éppen nem szereti a kávét vagy nem szeretne túl sok koffeint fogyasztani.

A Tibidabo pékség fahéjas csigája pedig nagyon jól passzol hozzá. Azt hiszem az összes péksütijük közül ez a kedvencem, amit akkor sem unnék meg, ha minden reggel ezt enném, természetesen a csiga is glutén-, tej-, szója-, kukorica-, rizs- és tojásmentes.

Hibiszkuszos – rózsás latte

Nyomtatás Pin
Előkészítési idő: 25 minutes
Elkészítési idő: 5 minutes
Mennyiség: 2 fő

Hozzávalók

  • 400 ml víz
  • 240 ml kókusztej vagy mandulatej
  • 1-2 tk rózsavíz ízlés szerint
  • 4 db szárított hibiszkusz vagy 2 db hibiszkusztea filter
  • 2-4 ek méz ízlés szerint
  • 6-7 db szárított rózsa opcionális

Elkészítés

  • A szárított hibiszkusz és a szárított rózsa felét (ha használunk) 1-1 bögrébe tesszük, a vizet felforraljuk, majd a virágokra öntjük. Kb. 20- 25 percig állni hagyjuk a teát. Ha filteres teát használunk, 1-1 filtert teszünk a bögrékbe. 
  • Közben a növényi tejet alacsony hőmérsékleten melegítjük, de ne forraljuk fel, és hozzáadjuk a rózsavizet.
  • Az időközben elkészült teát, 1-2 ek. mézzel ízesítjük, és hozzáöntjük a 120 – 120 ml tejet.
  • A latte tetejét díszíthetjük szárított rózsaszirmokkal.

Kategóriák: Reggeli Címkék: gluténmentes, tejmentes

Previous Post: « Paradicsom chutney
Next Post: Datolya “isler” »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes