Print Recipe

Prep Time30 mins
Cook Time45 mins
Servings: 8 főre

Ingredients

  • 130 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 100 g mandulaliszt durva őrlésű
  • 130 g porcukor
  • 120 ml növényi olaj pl.: olívaolaj
  • 5 g szódabikarbóna
  • 3 g sütőpor
  • 3 tojás
  • 1 tk őrölt vanília
  • 1 közepes narancs héja
  • 50 g aszalt vörösáfonya
  • 25 g aszalt gyömbér
  • 80 g király datolya

Instructions

  • A zablisztet, a mandulalisztet, a sütőport és a szódabikarbónát kimérjük, és alaposan összekeverjük.
  • A datolyát kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk.
  • A tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliát és a lereszelt narancshéjat egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel habosra keverjük. (Amíg a massza kivilágosodik és a térfogata megnő.)
  • Ezután 2 részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  • Végül pedig belekeverjük az aszalt gyümölcsöket is.
  • Egy 27x12 cm-es, vagy ennek megfelelő, formát kiolajozunk, és ha szükséges kilisztezünk. Majd beleöntjük a tésztát.
  • 175 fokra előmelegített sütőben, alul - felül sütési módban, kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  • Miután megsült, néhány percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, ha teljesen kihűlt megszórhatjuk porcukorral.