A zablisztet, a mandulalisztet, a sütőport és a szódabikarbónát kimérjük, és alaposan összekeverjük.
A datolyát kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk.
A tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliát és a lereszelt narancshéjat egy keverőtálba tesszük, és robotgéppel habosra keverjük. (Amíg a massza kivilágosodik és a térfogata megnő.)
Ezután 2 részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket.
Végül pedig belekeverjük az aszalt gyümölcsöket is.
Egy 27x12 cm-es, vagy ennek megfelelő, formát kiolajozunk, és ha szükséges kilisztezünk. Majd beleöntjük a tésztát.
175 fokra előmelegített sütőben, alul - felül sütési módban, kb. 45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Miután megsült, néhány percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, ha teljesen kihűlt megszórhatjuk porcukorral.