• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Vaníliás kókusztejben sült kalács

2019-11-28 Maresz

Nálunk a karácsonyi reggeli a legfontosabb, kettesben töltött étkezés, mert azután elindulunk a családi látogatásokra. Ezért van az, hogy igyekszünk minél jobban megadni a módját, már a reggeli asztal is díszített, általában fenyőágakkal és termésekkel, és a napszak ellenére gyertyákkal is.

A reggeli is több fogásból áll, általában két sósból és egy édesből, amihez persze forró csoki is készül. Már ezzel is rá tudunk hangolódni az ünnepre.

A mostani bejegyzésben pedig hoztam nektek egy édes reggeli ötletet, mégpedig egy vaníliás kókusztejben sült kalács receptet. Nagyon sok évvel ezelőtt készítettem ilyet, amikor még nem tudtam, hogy gluténérzékeny vagyok, aztán kimaradt, mert nem találtam igazán jó mentes kalácsot.

De most a Tibidabo Gluténmentes Pékség fonott kalácsát használtam a recepthez, ami túlzás nélkül, tényleg olyan, mint az igazi. Nemcsak ebben a receptben mennyei, hanem magában is vagy pirított kalácsként is. Természetesen glutén-, tej-, rizs-, kukorica- és szójamentes is.

A megsült kalácsban (az ízén kívül persze), az állaga a kedvencem, a  felső része igazán ropogós, ami a tejben sült, az pedig pudingszerűen puha, és krémes.

Az édes kókusztej kiegészítéseként pedig mindig szórok rá egy marék bogyós gyümölcsöt, ami lehet áfonya, szeder vagy málna, és ilyenkor télen általában fagyasztott gyümölcsöt használok. 

Vaníliás kókusztejben sült kalács

Nyomtatás Pin
Előkészítési idő: 10 minutes
Elkészítési idő: 10 minutes
Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók

  • 1 db Tibidabo gluténmentes fonott kalács
  • 250 ml kókusztej
  • 1 tk őrölt vanília
  • 1,5 ek porcukor vagy 2 ek por eritrit
  • 1 tk növényi vaj
  • 1 marék bogyós gyümölcs lehet fagyasztott is

Elkészítés

  • A kalácsot 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  • A kókusztejben elkeverjük a cukrot vagy édesítőszert és a vaníliát. 
  • A kalácsokat egy tűzálló tálba tesszük, és meglocsoljuk őket a vaníliás tejjel.  
  • A teáskanálnyi növényi vajat eloszlatjuk a tetején, végül pedig megszórjuk a gyümölccsel.
  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra grill módban, majd a kalácsokat 10 percig grillezzük, hogy a kalácsok teteje szépen megpiruljon.
  • Miután kivettük a sütőből, hagyjuk, hogy néhány percig hűljön. A tetejét megszórhatjuk cukorral vagy édesítővel. 
  • Még langyosan tálaljuk, a kalácsszeleteket tányérokra tesszük, meglocsoljuk őket a sülés közben tál alján maradt tejjel, és lekvárt kínálhatunk hozzá.

Kategóriák: Reggeli Címkék: gluténmentes, kókusztej, szponzorálttartalom, tejmentes, vegán, vegetáriánus

Previous Post: « Karácsonyi gyümölcskenyér
Next Post: Forró csoki muffin »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes