• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Cukkinis lecsó

2018-07-23 Maresz

Lecsó nélkül nincs nyár, azt hiszem, ezt bátran kijelenthetjük. Az idei lecsónk pedig igazán különleges lett, mert a magunk által termesztett paradicsomból készült.

Idén kezdtünk el kertészkedni, és amit csak lehet lekéstünk és elrontottunk (persze meg voltunk róla győződve, hogy jól csináljuk). A retket annyira későn vetettük, hogy kb 5 kelt ki belőlük, a répából és paszternákból pedig egyáltálán semmi nem lett. Viszont mostanra paradicsom nagyhatalom lettünk. 16 féle különleges palántát ültettünk, zöldtől, egészen a feketéig, minden színben terem és rengeteg lett rajtuk, úgyhogy az hiszem idén teszek is el lecsót.

Amúgy régebben kicsit hadilábon álltunk a lecsóval, mert egyikünk sem nagy rajongója a TV paprikának, amivel általában készül, és elég nagy meló kiszedegetni a paprikát a lecsóból. (khmmm…) Azért pár éve úgy gondoltam kicserélem kápiára, és nekünk így sokkal jobban ízlik, nem beszélve arról, hogy a színe is intenzívebb lesz.

A cukkini nélkül pedig már el sem tudnám képzelni a lecsót, annyira szeretem az ízét benne. Ezek a gyönyörű ságra termések a zöldségközösségből érkeztek.

A recept amúgy szuperül működik a “hagyományos” paradicsommal, és a zöld cukkinivel is.

Print

Cukkinis lecsó

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 30 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 400 gramm kápia paprika (kb 3 nagyobb darab)
  • 950 gramm paradicsom
  • 480 gramm cukkini (1 közepes cukkini)
  • Olívaolaj
  • Só
  • Bors

Elkészítés:

  1. A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk, és felszeleteljük.
  2. A paprikák magházát eltávolítjuk, félbevágjuk, és felszeleteljük őket.
  3. A cukkinit vékony karikákra vágjuk. 
  4. A paradicsomot pedig felkockázzuk.
  5. A hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a paprikát, és tovább dinszteljük, pár perc után beletesszük a cukkinit is.
  6. Amikor a cukkini üveges lesz, hozzátesszük a felkockázott paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és fedővel letakarjuk.
  7. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Kategóriák: Ebéd, Vacsora Címkék: cukkíni, gluténmentes, laktózmentes, lecsó, tejmentes, vegán

Previous Post: « Nyári gyümölcsös zabkása
Next Post: Gránátalmás rizzsel töltött padlizsán kakukkfüves áfonyaszósszal »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes