A szikkadt kifliket vékony szeletekre vágjuk, és egy nagyobb tálba tesszük.
A kókusztejet a vaníliával, 2 ek porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a narancshéjjal egy lábosba öntjük, és közepes hőmérsékleten felmelegítjük annyira, hogy a porcukor elolvadjon.
A felmelegített tejet a felvágott kiflire öntjük, és hagyjuk, hogy jól beszívja.
A mákot összekeverjük 2 ek porcukorral.
A kifliből egy réteget teszünk egy tűzálló tál aljába, megszórjuk mákkal, majd még egy réteg kiflit teszünk rá, ezután újra jöhet a mák. Addig ismételjük, amíg el nem fogy a kifli, a tetejére végül mák kerül.
180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük
Amíg sül a gubánk, előkészítjük a sodót.
350 ml kókusztejet egy lábosba öntünk, hozzáadjuk a porcukrot és az őrölt vaníliát. Közepes lángon felmelegítjük, hogy a cukor elolvadjon benne.
A maradék 50 ml tejben csomómentesre keverjük a tápióka keményítőt, majd folyamatos kevergetés mellet a többi tejhez öntjük.
Ezután felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg sodóállagú lesz.
A mákos gubát vaníliasodóval meglocsolva tálaljuk.