• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Forró csoki muffin

2019-12-10 Maresz

A forró csoki mániámat becsatornáztam egy jó kis muffiba, így még a bögrét is mehetjük. 😀 Mit szóltok?

Gyerekek iskolai, óvodai karácsonyán biztos befutó lesz, de vendégváróként is nagy sikert arathatunk vele, mert nemcsak finom, hanem látványos is.

A bögrék füléhez gluténmentes enyhén sós perecet használtam, az édes sütit nagyon jól kiegészíti. Viszont, akinek van hozzá kedve és türelme, a pereceket olvasztott csokiba márthatja és dermedés után tűzheti a muffinokba.

Forró csoki muffin

Nyomtatás Pin
Előkészítési idő: 15 minutes
Elkészítési idő: 20 minutes
Mennyiség: 12 db

Hozzávalók

  • 100 g rizsliszt
  • 50 g mandulaliszt durva őrlésű
  • 100 g porcukor
  • 50 g étcsokoládé plusz 12 kocka
  • 4 g sütőpor
  • 2 tojás szobahőmérsékletű
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 120 g növényi vaj szobahőmérsékletű
  • 12 db gluténmentes perec pici
  • 200 ml sűrű kókusztejszín (kókuszkrém) behűtve

Elkészítés

  • Az 50 g étcsokit felolvasztjuk, és hagyjuk, hogy kicsit kihűljön.
  • A porcukrot felhabosítjuk a vajjal, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat is.
  • A rizslisztet, a mandulalisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálban kimérjük, és alaposan összekeverjük.
  • A lisztes keverék felét hozzáadjuk a cukros vajhoz, belekeverjük, majd hozzáadjuk a másik felét is.
  • Végül pedig beleöntjük a megolvasztott csokit, és simára keverjük.
  • Egy muffin tepsibe papírokat teszünk, ne használjunk túl díszeseket, szépeket, mert sütés után kiszedjük őket a papírból.
  • A tésztát 12 egyforma részre osztjuk, és megtöltjük vele a muffin papírokat. Végül minden muffin közepébe teszünk 1 kocka étcsokit.
  • 180 fokra előmelegített sütöben, alul-felül sütési módban, kb. 20 percig sütjük.
  • Miután megsültek, hagyjuk őket egy kicsit hűlni a tepisben, és lehúzzuk róluk a papírt.
  • A pereceket félbe törjük, és egyet – egyet muffinok oldalába tűzünk, ez lesz a bögrénk füle.
  • A kókusztejszínt legalább fél órára a fagyasztóba tesszük, majd kemény habbá verjük.
  • A muffinok tetejét tejszínhabbal díszítjük, végül megszórhatjuk őket kakaóporral vagy fahéjjal.

Kategóriák: Desszert Címkék: csokoládé, gluténmentes, kókusztejszín, muffin, tejmentes, vegetáriánus

Previous Post: « Vaníliás kókusztejben sült kalács
Next Post: Karácsonyi vendégváró falatok »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2021 · MennyeiMentes