• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Sütőtökös mézeskalács kenyér

2017-11-11 Maresz

Mivel közeleg a karácsony, igen, nálam már most közeleg, sőt 2 hónapja is közelgett, elkezdtem azon gondolkodni, hogy mit fogok sütni az ünnepekre és persze előtte, a ráhangolódás kedvéért.

A mézeskalács az egyik nagy kedvencem, és az anyukám csinálja a világon a legfinomabbat, puha és fűszeres, gyönyörű kemény, fehér habdíszítéssel a tetején. Ezt sajnos még nem sikerült reprodukálnom gluténmentes verzióban, de több recepttel is próbálkoztam, ami nagyon finom lett. Ezek közül egyik a sütőtökös mézeskalács kenyér receptje.

Ezt a receptet az amerikai pumpkin gingerbread receptjéből gluténmentesítettem, a cukor mennyiségét is jelentősen lecsökkentettem, és kókuszvirág cukrot használtam hozzá.

Nagyon finom lekvárral is, szeretem kávéval reggelire, vagy teával délután.

Print

Sütőtökös mézeskalács kenyér

Előkészítési idő: 20 perc

Elkészítési idő: 60 perc

Mennyiség: 8 főre

Hozzávalók:

  • 425 gramm sütőtök püré
  • 620 gramm rizsliszt
  • 360 gramm kókuszvirág cukor
  • 200 ml növényi olaj
  • 175 ml víz
  • 4 tojás
  • 1 1/2 teáskanál só
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  1. A cukrot, olajat, vizier és a tojást robotgéppel összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőtök pürét, a fűszereket és a sót, ezeket a robotgéppel a cukros masszába dolgozzuk.
  3. Kimérjük a lisztet, szódabikarbónát és a sütőport.
  4. A lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz adjuk és jól összedolgozzuk.
  5. A masszát kiolajozott sütőformába öntjük. (Én egy 2,5 l liter űrtartalmú szilikon kenyérsütő formát használtam. Ha nincs otthon ekkora akkor 2 részre szedjük a tésztát és őzgerinc formában is süthetjük)
  6. 175 C fokon kb 1 órán keresztül sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. (Ha a sütit kisebb formákba tesszük, akkor a sütési idő is lecsökken, kb 35 perc után ellenőrizzük a tésztát)

 

Kategóriák: Desszert Címkék: gluténmentes, laktózmentes, mézeskalács, sütőtök

Previous Post: « Hajdinalisztes csokis keksz
Next Post: Kókuszos – chilis édesburgonya krémleves »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes