Print Recipe

Vegán bundás kenyér

Prep Time5 mins
Cook Time15 mins
Servings: 2 főre

Ingredients

  • 50 g csicseriborsó liszt
  • 140 ml

    mandulatej

  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk
  • 1/2 tk őrölt bazsalikom
  • 1/4 tk chilipehely, opcionális
  • 8 szelet 1,5 cm vastag ropogós házi kenyér
  • 3-4 ek kókuszzsír

Instructions

  • A csicserilisztet kimérjük egy tálban, hozzáadjuk a fűszereket és a sót, majd kézi habverővel elkeverjük.
  • A lisztes keverékhez adjuk a tej felét, és belekeverjük. Ezután, folyamatos kevergetés mellet hozzácsorgatjuk a tej másik részét is, így nem lesz csomós a massza.
  • Egy kisebb serpenyőben magas hőmérsékleten felmelegítjük a kókuszzsírt.
  • Közben a kenyérszeleteket egyenként belemártjuk a csicseris masszába, és hagyjuk, hogy kissé megszívják magukat, mintha tojásba mártanánk őket.
  • Mielőtt betennénk sülni a kenyereket, ellenőrizzük, hogy elég forró-e a kókuszzsír. Cseppentsünk a masszából egy kicsit a zsírba, ha azonnal sülni kezd, a kenyereket is beletehetjük.
  • A szeletek mindkét felét pár percig sütjük, amíg világos aranyszínűvé válnak.