Print Recipe

Datolya "isler"

Prep Time15 mins
Cook Time15 mins
Hűtés30 mins
Servings: 6 db

Ingredients

  • 60 g gluténmentes kisszemű zabpehely
  • 120 g mandula
  • 2 ek. mandulavaj
  • 1 ek. juharszirup
  • 75 g datolya mag nélkül
  • 3-4 ek. folyékony kókuszolaj
  • Néhány ek. lekvár pl.: eper, áfonya, barack stb
  • A díszítéshez pl.: durvára vágott mandula, dió, rózsaszirom

Instructions

  • A zabpelyhet, a mandulát és a mandulavajat aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk őket, amíg teljesen morzsás nem lesz az állaguk.
  • Ezután hozzáadjuk a juharszirupot és 2 ek. kókuszolajat, és a gépben gyúrható/nyújtható tésztává dolgozzuk. Ha nem akar összeállni hozzátesszük a maradék kókuszolajat.
  • Ezután sütőpapírra tesszük, és kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. Majd kör alakú sütikiszúróval kiszaggatjuk. Én 6 cm átmérőjű kiszúrót használtam, így lett 6 db összeragasztott sütim.
  • Az egyik süti tetejére lekvárt teszünk, majd ráhelyezzünk egy másik tésztát, és így tovább, amíg el nem fogynak.
  • Ezután megolvasztjuk a csokit, és leöntük vele a korongokat. A tetejüket díszíthetjük aprított mandulával, dióval vagy rózsaszirommal, vagy bármivel, amihez kedvünk van. :)
  • Miután elkészültek hűtőbe tesszük őket, amíg a csoki megdermed.

Notes

A kiszaggatás után megmaradt szélekből pedig kis datolyagolyókat formálhatunk, amik önmagunkban is nagyon finomak.