Print Recipe

Hibiszkuszos – rózsás latte

Prep Time25 mins
Cook Time5 mins
Servings: 2

Ingredients

  • 400 ml víz
  • 240 ml kókusztej vagy mandulatej
  • 1-2 tk rózsavíz ízlés szerint
  • 4 db szárított hibiszkusz vagy 2 db hibiszkusztea filter
  • 2-4 ek méz ízlés szerint
  • 6-7 db szárított rózsa opcionális

Instructions

  • A szárított hibiszkusz és a szárított rózsa felét (ha használunk) 1-1 bögrébe tesszük, a vizet felforraljuk, majd a virágokra öntjük. Kb. 20- 25 percig állni hagyjuk a teát. Ha filteres teát használunk, 1-1 filtert teszünk a bögrékbe. 
  • Közben a növényi tejet alacsony hőmérsékleten melegítjük, de ne forraljuk fel, és hozzáadjuk a rózsavizet.
  • Az időközben elkészült teát, 1-2 ek. mézzel ízesítjük, és hozzáöntjük a 120 – 120 ml tejet.
  • A latte tetejét díszíthetjük szárított rózsaszirmokkal.