Az ősz ízei közül szerintem a gomba az egyik kihagyhatatlan, így most hoztam nektek egy nagyon egyszerű ételt, amit kicsit megbolondítottam fehérborral és kurkukmával.
Szokás szerint tejmentesen készült. A tejszínt helyettesíthetitek mandula- vagy kesudiótejszínnel, ehhez a recepthez viszont nem javaslom a rizs- vagy kókusztejszínt, mert mindkettő édessé teszi az ételt.
Ha gyors vacsit szeretnétek belőle, akkor egy egyszerű gluténmentes tészta tökéletes hozzá, én fusillit választottam, de bármi megfelel, ami jól felveszi a ragut.
Ha nincs kedvetek a tésztához, készíthetitek rizzsel, vagy ha egy kicsit extrábbra vágytok, akkor sütőtökös gnocchival.
Fehérboros gombaragu
Nyomtatás PinHozzávalók
- 230 g ördögszekér gomba
- 160 g laskagomba
- 210 g portobello
- 80 ml fehérbor
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 ek olíva olaj
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- 1/2 tk kurkuma
- 2 tk só
- 1/4 tk bors
- 200 ml mandula- vagy kesutejszín
- 250 g gluténmentes fusilli
Elkészítés
- A gombákat megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
- Az apróra vágott vöröshagymát puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát és magas hőmérsékleten pár percig sütjük.
- Ezután beleötjük a bort, és hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a borsot, majd közepes hőmérsékleten majdnem puhára főzzük.
- Végül hozzáöntjük a mandulatejszínt, és besűrítjük vele.
- A tésztát a zacskón lévő instrukciók szerint megfőzzük, leszűrjük, és még melegen a raguval tálaljuk.