Print Recipe

Fehérboros gombaragu

Prep Time10 mins
Cook Time25 mins
Servings: 2 főre

Ingredients

  • 230 g ördögszekér gomba
  • 160 g laskagomba
  • 210 g portobello
  • 80 ml fehérbor
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
  • 1/2 tk kurkuma
  • 2 tk
  • 1/4 tk bors
  • 200 ml mandula- vagy kesutejszín
  • 250 g gluténmentes fusilli

Instructions

  • A gombákat megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  • Az apróra vágott vöröshagymát puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a gombát és magas hőmérsékleten pár percig sütjük.
  • Ezután beleötjük a bort, és hozzáadjuk a fűszereket, a sót és a borsot, majd közepes hőmérsékleten majdnem puhára főzzük.
  • Végül hozzáöntjük a mandulatejszínt, és besűrítjük vele.
  • A tésztát a zacskón lévő instrukciók szerint megfőzzük, leszűrjük, és még melegen a raguval tálaljuk.