• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Málnás – kakaós muffin

2019-04-18 Maresz

Ez a recept már nagyon régen elkészült, az utóbbi időben viszont annyi elfoglaltságom volt, hogy nem volt időm feltenni a blogra. De ezt most pótolom, és húsvét előtt íme egy újabb desszert.

Nem győzöm kivárni a nyarat, persze nem a meleg miatt, azt a részt őszintén szólva kicsit sem várom. Inkább a gyümölcsök miatt, legfőképp a 2 nagy kedvencem, az áfonya és a málna miatt.

Szóval kis nyári előzetesként készítettem ezt a málnás – kakaós muffint (fagyasztott málnából).

Print

Málnás - kakaós muffin

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: 12 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 150 g rizsliszt
  • 150 g porcukor
  • 150 g nem hidrogénezett növényi margarin vagy laktózmentes vaj, szobahőmérsékletű
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 5 g sütőpor
  • 2 egész tojás, szobahőmérsékletű
  • 20 ml növényi vagy laktózmentes tej, szobahőmérsékletű

A krémhez:

  • 120 g nem hidrogénezett növényi margarin vagy laktózmentes vaj
  • 150 g porcukor
  • 100 g fagyasztott málna, kiolvasztva

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral és a ciromhéjjal robotgéppel habosra keverjük.
  2. Amikor a vaj szép fehér habos, egyenként belekeverjük a tojásokat.
  3. A lisztet a sütőport és a kakaóport egy tálban kimérjük, majd a egyenletesen eldolgozzuk őket.
  4. A kakaós lisztet 2 részletben hozzáadjuk a vajas cukorhoz, és simára keverjük vele. Végül a tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a masszához.
  5. Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és a tésztát beletöltjük a forma 2/3-áig.
  6.  180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. 
  7. A kiolvasztott málnát egy muszlinkendőn vagy apró lyukú szitán átnyomjuk, hogy a magokat eltávolítsuk.
  8. A vajat a porcukorral félig felverjük, majd hozzáadjuk a málna levét, és habosra keverjük vele.
  9. A málnás krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejét díszítjük.

 

Kategóriák: Desszert Címkék: gluténmentes, kakaó, laktózmentes, málna, muffin, tejmentes

Previous Post: « Datolya bonbon
Next Post: Spárgás rizottó »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2021 · MennyeiMentes