Málnás - kakaós muffin
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 40 perc
Mennyiség: 12 db
Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g rizsliszt
- 150 g porcukor
- 150 g nem hidrogénezett növényi margarin vagy laktózmentes vaj, szobahőmérsékletű
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 5 g sütőpor
- 2 egész tojás, szobahőmérsékletű
- 20 ml növényi vagy laktózmentes tej, szobahőmérsékletű
A krémhez:
- 120 g nem hidrogénezett növényi margarin vagy laktózmentes vaj
- 150 g porcukor
- 100 g fagyasztott málna, kiolvasztva
Elkészítés:
- A vajat a cukorral és a ciromhéjjal robotgéppel habosra keverjük.
- Amikor a vaj szép fehér habos, egyenként belekeverjük a tojásokat.
- A lisztet a sütőport és a kakaóport egy tálban kimérjük, majd a egyenletesen eldolgozzuk őket.
- A kakaós lisztet 2 részletben hozzáadjuk a vajas cukorhoz, és simára keverjük vele. Végül a tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a masszához.
- Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és a tésztát beletöltjük a forma 2/3-áig.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- A kiolvasztott málnát egy muszlinkendőn vagy apró lyukú szitán átnyomjuk, hogy a magokat eltávolítsuk.
- A vajat a porcukorral félig felverjük, majd hozzáadjuk a málna levét, és habosra keverjük vele.
- A málnás krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejét díszítjük.
Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/malnas-kakaos-muffin/