Print

Málnás - kakaós muffin

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 40 perc

Mennyiség: 12 db

Hozzávalók:

A tésztához:

A krémhez:

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral és a ciromhéjjal robotgéppel habosra keverjük.
  2. Amikor a vaj szép fehér habos, egyenként belekeverjük a tojásokat.
  3. A lisztet a sütőport és a kakaóport egy tálban kimérjük, majd a egyenletesen eldolgozzuk őket.
  4. A kakaós lisztet 2 részletben hozzáadjuk a vajas cukorhoz, és simára keverjük vele. Végül a tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a masszához.
  5. Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és a tésztát beletöltjük a forma 2/3-áig.
  6.  180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. 
  7. A kiolvasztott málnát egy muszlinkendőn vagy apró lyukú szitán átnyomjuk, hogy a magokat eltávolítsuk.
  8. A vajat a porcukorral félig felverjük, majd hozzáadjuk a málna levét, és habosra keverjük vele.
  9. A málnás krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejét díszítjük.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/malnas-kakaos-muffin/