• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Datolya bonbon

2019-04-12 Maresz

Nagyon szeretem a datolyaalapú édességeket, így arra gondoltam, hogy a húsvéti desszertek közül sem hagyom ki. 🙂

Az egyik változat különösen kötődik az ünnephez, és az ehető virágok iránti rajongásomhoz, mert rózsavizet használtam hozzá. Aki szereti a szokatlan dolgokat mindenképpen próbálja ki. 🙂

A másik változat pedig egy kicsit hagyományosabb, földimogyoróval készült. De bármilyen maggal nagyon finom bonbont lehet belőle készíteni.

Print

Datolya bonbon

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 25 perc + hűtés

Mennyiség: 8 - 10 db ízenként

Hozzávalók:

A rózsavizeshez:

  • 150 g medjool datolya (maggal)
  • 20 ml rózsavíz
  • 2 ek cukorzatlan kakaópor
  • 2 tk kókuszolaj
  • 50 g 70%-os étcsoki

A mogyoróshoz:

  • 150 g medjool datolya (maggal)
  • 1,5 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 tk kókuszolaj
  • 1 marék pirított földimogyoró
  • 50 g 70%-os étcsoki

Elkészítés:

  1. A rózsavizes bonbonhoz a datolyát kimagozzuk, aprítógépbe tesszük és a géppel kicsit összetörjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a rózsavizet és a kókuszolajat, majd az aprítógépben tészta állagúvá dolgozzuk.
  3. Majd a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
  4. A mogyorós bonbonhoz a datolyát kimagozzuk, aprítógépbe tesszük és a géppel kicsit összetörjük.
  5. Ezután hozzáadjuk a kakaóport és a kókuszolajat, majd az aprítógépben tészta állagúvá dolgozzuk.
  6. Végül beledobjuk a mogyorót is, és pár mádosperc alatt beledolgozzuk a géppel.
  7. Majd a hűtőszekrénybe tesszük 30 percre.
  8. Miután letelt a 30 perc, az étcsokit alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda!
  9. A bonbonalapot kivesszük a hűtőből, és egy sütőpapírra tesszük, majd sodrófával kb 2 cm vastagra nyújtjuk. Ha úgy érezzük, hogy ragad, akkor egy kis kakaóporral megszórhatjuk.
  10. 1,5 cm x 3 cm-es téglalapokra vágjuk fel a kinyújtott alapot, és egy villával a csokiba forgatjuk.
  11. A rózsavizeset megszórhatjuk szárított rózsaszirommal, a mogyorósat pedig durvára aprított mogyoróval.
  12. Miután elkészültek, ismét a hűtőbe tesszük őket, hogy a csoki megszilárduljon. Hűtőben tárolva kb. 1 hétig eláll.

Kategóriák: Desszert Címkék: datolya, gluténmentes, hozzáadottcukormentes, tejmentes, vegán, vegetáriánus

Previous Post: « Vegán frittata medvehagymával
Next Post: Málnás – kakaós muffin »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2025 · MennyeiMentes