A dieta előtt a saláta nem volt az első választásom, ha evésről volt szó (az az igazság, hogy a második sem volt). De ahogy egyre jobban beleástam magam abba, hogy miről is szól az érzékenység, mi mivel függ össze, az étel, amit megeszünk milyen hatással van a szervezetünkre, hogy ne csak a jóllakás miatt együnk, hanem valóban tápláljuk is a testünket, úgy egyre nagyobb szerepet kaptak a zöldségek is.
Egyre nyitottabb lettem olyan dolgokra, amiket azelőtt ki nem állhattam, ezek főleg a zöldségek közül kerültek ki, mondván, hogy nincs olyan jó ízük. Aztán, amikor úgy döntöttünk, hogy az egészségünk fontos annyira, hogy változtassunk az étkezési szokásainkon, rájöttünk, hogy hihetetlenül finom zöldséges ételeket lehet készíteni, mert az ördög a fűszerezésben, ízesítésben rejlik. Azóta már nem is tudom elképzelni, hogy ne egyek minden nap zöldséget és gyümölcsöt. Ez a sali nagy tavaszi kedvencünk, nagyon egyszerű, pár perc alatt elkészül, és nagyon intenzív az íze.
Tavaszi saláta mézes-majonézes öntettel
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 5 perc (+ 1 óra hűtés)
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
A salátához:
- 200 gramm tépősaláta (vagy fejes saláta, lollo rosso vagy verde)
- 100 gramm rukola
- 5 nagyobb retek
- 5 gramm mikrozöld (elhagyható)
- Olívaolaj
Az öntetehez:
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 1/4 citrom level
Elkészítés:
- Az öntet hozzávalóit jól elkeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük.
- A salátát, rukolát és retket jól megmossuk.
- A retket felszeleteljük.
- Egy nagy tálban összekeverjük a zöldésgeket, és meglocsoljuk őket olívaolajjal.
- Az öntetet ráöntjük a saláta tetejére, és mikorzölddel díszíthetjük.