• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Rukkola pestos – cukorborsós gluténmentes fusilli

2018-05-16 Maresz

Még mindig a tavaszi zöldeknél maradok, és most, hogy már a cukorborsó is terem, muszáj volt főznöm vele valamit a blogra is.

Ebben a receptben azt szeretem a legjobban, hogy a rukkola kicsit kesernyés ízét nagyon jól kiegyensúlyozza a cukorborsó édessége, így ha nem szeretitek annyira a keserű ízeket, akkor is próbáljátok ki nyugodtan. És rukkolát enni megéri, mert nagyon egészséges, tele van vitaminokkal, és jót tesz az emésztésnek. A pestot most fenyőmaggal csináltam, de nagyon finom dióval is, ha nincs otthon fenyőmagotok, akkor a dió is szuper hozzá.

Gyors vacsinak vagy ebédnek is nagyon jó, mert kevesebb, mint fél óra alatt elkészül.

Print

Rukkola pestos - cukorborsós gluténmentes fusilli

Előkészítési idő: 10 perc

Elkészítési idő: 15 perc

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

A rukkola pestohoz:

  • 100 gramm rukkola
  • 40 gramm parmezán
  • 20 gramm fenyőmag vagy dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Só
  • Bors

A tésztához:

  • 250 gramm gluténmentes fusilli (vagy olyan tészta, amibe jól bele tud ragadni a pesto)
  • 100 gramm cukorborsó

Elkészítés:

  1. A tésztát feltesszük főni. (A zacskóra írt instrukciók szerint)
  2. A rukkolát, parmezánt, fenyőmagot, fokhagymát és olajat aprítógépbe tesszük, és jól összedolgozzuk. Majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. A cukorborsót sós forró vízbe dobjuk, és 2 -3 percig főzzük.
  4. Amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük a pestot és a borsót (óvatosan, hogy ne törjön össze).
  5. Tálaláskor parmezánforgáccsal hinthetjük.

 

Kategóriák: Ebéd, Vacsora Címkék: gluténmentes, pesto, rukkola, tészta

Previous Post: « Tavaszi saláta mézes-majonézes öntettel
Next Post: Eperdzsem »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2025 · MennyeiMentes