Még mindig a tavaszi zöldeknél maradok, és most, hogy már a cukorborsó is terem, muszáj volt főznöm vele valamit a blogra is.
Ebben a receptben azt szeretem a legjobban, hogy a rukkola kicsit kesernyés ízét nagyon jól kiegyensúlyozza a cukorborsó édessége, így ha nem szeretitek annyira a keserű ízeket, akkor is próbáljátok ki nyugodtan. És rukkolát enni megéri, mert nagyon egészséges, tele van vitaminokkal, és jót tesz az emésztésnek. A pestot most fenyőmaggal csináltam, de nagyon finom dióval is, ha nincs otthon fenyőmagotok, akkor a dió is szuper hozzá.
Gyors vacsinak vagy ebédnek is nagyon jó, mert kevesebb, mint fél óra alatt elkészül.
Rukkola pestos - cukorborsós gluténmentes fusilli
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
A rukkola pestohoz:
- 100 gramm rukkola
- 40 gramm parmezán
- 20 gramm fenyőmag vagy dió
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- Só
- Bors
A tésztához:
- 250 gramm gluténmentes fusilli (vagy olyan tészta, amibe jól bele tud ragadni a pesto)
- 100 gramm cukorborsó
Elkészítés:
- A tésztát feltesszük főni. (A zacskóra írt instrukciók szerint)
- A rukkolát, parmezánt, fenyőmagot, fokhagymát és olajat aprítógépbe tesszük, és jól összedolgozzuk. Majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- A cukorborsót sós forró vízbe dobjuk, és 2 -3 percig főzzük.
- Amikor a tészta elkészült, hozzákeverjük a pestot és a borsót (óvatosan, hogy ne törjön össze).
- Tálaláskor parmezánforgáccsal hinthetjük.