A gluténmentes linzer receptje különösen kedves nekem, mert anyukámmal kísérleteztük ki közösen jónéhány hónap próbálkozás után. Így úgy gondoltam, hogy az anyák napjánál nem is lehet jobb időpont arra, hogy megosszam Veletek.
Volt itthon jópár nyitott lekvárunk, amiből már csak egy kicsi maradt, így a sütikbe töltöttem málna-, eper-, és áfonyalekvárt is. De amúgy is nagyon szeretem, ha nemcsak egyféle ízűek, hanem lehet közülük választani. Egyébként a tészta elég édes, így nagyon jól áll neki a kicsit fanyarabb lekvár is.
Biztosan meglepem vele anyukámat most vasárnap. 🙂
Gluténmentes linzer
Előkészítés: 15 perc
Elkészítés: 28 - 30 perc
Mennyiség: 20 db linzer (közepes sütikiszúróval)
Hozzávalók:
- 200 gramm zabliszt
- 100 gramm őrölt mandula (durvább mandulaliszt)
- 120 gramm laktózmentes vaj
- 100 gramm porcukor
- 2 tojássárga
- 1/2 zacskó sütőpor
- vanília
- lekvár
Elkészítés:
- A hozzávalókat kimérjük, és először jól elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a vaníliát.
- A vajat kis kockákra vágjuk, és a liszthez morzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojássárgákat, és összegyúrjuk a tésztát.
- Miután a tészta jól összeállt, kb 3 mm-re nyújtjuk.
- Sütikiszúróval kinyomkodjuk a formákat, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sütiket.
- A sütőt 170 fokra melegítjük, és kb 14 - 15 percig sütjük őket.
- Nekem 2 nagyobb méretű tepsivel lett.
- Miután kihűltek lekvárral töltjük és összeragasztjuk őket.