Igyekszem a legtöbbet kihozni a medvehagyma szezonból, mert szerintem az egyik legjobb tavaszi gyógynövényünk.
Jó hatással van a gyomorra és a bélrendszerre, ezen kívül tisztítja a vesét és a húgyhólyagot. Így például aki húsvét előtt böjtöt/tisztítókúrát tart, ezzel a zöld finomsággal még rá is segíthet a tisztulásra.
Most egy vegán frittatát készítettem, aminek az alapja csicseriborsóliszttel készült, ebbe került a medvehagyma, ami nagyon jól illik hozzá. Nem a rohanós reggelek választása lesz, de egy nyugodt hétvégén érdemes kirpóbálni. 🙂
Vegán frittata medvehagymával
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 25 perc + 30 perc hűtés
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 60 g csicseriborsóliszt
- 200 ml szénsavas ásványvíz
- 1/2 tk só
- 1/4 tk bors
- 1/4 tk sütőpor
- 1 ek növényi olaj + 2 ek a sütéshez
- 5-6 nagyobb levél medvehagyma
Elkészítés:
- A medvehagymát alaposan megmossuk, és a leveleket konyhai törlőn leszárítjuk, majd apróra vágjuk.
- Egy tálban alaposan összekeverjük a csicseriborsólisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
- Ezután hozzáadjuk a szénsavas vizet és az olajat, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Végül hozzákeverjük a medvehagymát is.
- Majd fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeálljon.
- Miután letelt a fél óra, egy serpenyőben 2 ek növényi olajat melegítünk, majd beleöntjük a csicseris masszát, és fedővel letakarva kb. 15 percig sütjük közepes hőmérsékleten.
- Majd egy spatulával megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük további 10 percig, de már fedő nélkül. Mielőtt megfordítjuk, ellenőrizzük, hogy az egész tészta megszilárdult-e, ha nem, várjunk még vele egy kicsit, különben szétesik.
- Miután megsült a frittata, a tetejét megszórhatjuk újhagymával és felaprított medvehagymával.