• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

“Húsvéti tojás” pisztáciamarcipánnal

2019-03-27 Maresz

Olyan gyönyörű az ébredő természet, az üde, zöld színeivel, és apró virágaival, hogy úgy éreztem csinálnom kell egy olyan desszertet, ami visszaadja ezt a szépséget. (Vagy legalább hasonlít rá. 😀 )

Így született meg az az ötlet, hogy pisztáciamarcipánból készítek egy “mezőt”, amit virágok díszítenek majd. De szükség volt a “földre” is, ami pedig kakaós datolyás alap lett. Végül pedig tojás alakúra szaggattam őket, ha már úgyis közeleg a húsvét. 🙂

A recept nagyon egyszerű, mindössze egy aprítógépre van hozzá szükség. Finomított cukromentes, az édes ízét a datolya adja, a marcipánnal, és az alapnak is.

Print

"Húsvéti tojás" pisztáciamarcipánnal

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 35 perc + hűtés

Mennyiség: 9 - 10 db

Hozzávalók:

A pisztáciamarcipánhoz:

  • 70 g sótlan pisztácia
  • 30 g mandula
  • 4 szem medjool datolya
  • 1 ek víz

A "tésztához":

  • 170 g medjool datolya
  • 350 g mandulaliszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 30 ml juharszirup
  • 1 tk őrölt vanília

Elkészítés:

  1. A marcipánhoz a pisztáciát és a mandulát aprítógépbe tesszük, és ledaráljuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a vizet és a juharszirupot, és addig dolgoztatjuk az aprítót, amíg sima tészta állagú marcipánt nem kapunk. Ez beletelhet 15-20 percbe is, attól függ, hogy mennyire erős az aprítónk.
  3. A kakaós aljhoz, a datolyát kimagozzuk. Minden hozzávalót az aprítógépbe teszünk, és egynemű tésztát készítünk belőlük. Ha egy kicsit túl meleg/laza lett a tészta tegyük a hűtőbe fél órára, hogy nyújtani lehessen.
  4. A kakaós tésztát tegyük ki egy sütőpapírra, és nyújtsuk kb. 2 cm vastagra, majd sütikiszúróval vágjunk belőle formákat. Ha ragadna a kiszúró, mártsuk kakaóporba.
  5. Ezután a pisztáciamarcipánt is tegyük ki sütőpapírra, majd nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és ugyanazzal a sütikiszúróval vágjunk belőle formákat.
  6. Ezután tegyük a kakaós tésztára a marcipánt, majd tegyük a hűtőbe 1 órára.
  7. Tálaláskor ehető virágokkal díszíthetjük.

Kategóriák: Desszert Címkék: gluténmentes, marcipán, pisztácia, tejmentes, vegán, vegetáriánus

Previous Post: « Medvehagyma pesto
Next Post: Vegán frittata medvehagymával »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes