Print

Vegán frittata medvehagymával

Előkészítési idő: 5 perc

Elkészítési idő: 25 perc + 30 perc hűtés 

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A medvehagymát alaposan megmossuk, és a leveleket konyhai törlőn leszárítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. Egy tálban alaposan összekeverjük a csicseriborsólisztet, a sütőport, a sót és a borsot.
  3. Ezután hozzáadjuk a szénsavas vizet és az olajat, és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Végül hozzákeverjük a medvehagymát is.
  4. Majd fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeálljon.
  5. Miután letelt a fél óra, egy serpenyőben 2 ek növényi olajat melegítünk, majd beleöntjük a csicseris masszát, és fedővel letakarva kb. 15 percig sütjük közepes hőmérsékleten.
  6. Majd egy spatulával megfordítjuk, és a másik oldalát is sütjük további 10 percig, de már fedő nélkül. Mielőtt megfordítjuk, ellenőrizzük, hogy az egész tészta megszilárdult-e, ha nem, várjunk még vele egy kicsit, különben szétesik.
  7. Miután megsült a frittata, a tetejét megszórhatjuk újhagymával és felaprított medvehagymával.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/vegan-frittata-medvehagymaval/