Két nagy kedvencemet raktam össze ebben a receptben, a pizzát és a muffint. Ebből lett az új kedvenc reggelink, ami nagyon finom és laktató is.
A mandulaliszttől igazán szaftos puha lesz a tésztája, ha reggelire nem fogy el, még vacsorára is nagyon finom marad. A paradicsomszósztól és a fűszerektől pedig egy olasz pizzériában érezhetjük magunkat. Én most egy tonhalas paradicsomos feltétet tettem rá, de nagyon finom csak zöldségekkel is.
Pizza muffin
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 30 perc
Mennyiség: 12 db muffin
Hozzávalók:
A muffinhoz:
- 200 gramm mandulaliszt
- 4 nagy tojás
- 1 dl paradicsomszósz
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 50 gramm parmezán vagy más keményebb sajt
A feltéthez:
- 1 kis konzerv tonhal
- 2 dl paradicsomszósz
- 50 gramm parmezán
- néhány szem koktélparadicsom
Elkészítés:
- A mandulalisztet, a sót, a szódabikarbónát és a fűszereket egy tálban kimérjük, és alaposan elkeverjük.
- A tojásokat felverjük, és a paradicsomszósszal összekeverjük.
- A tojásos masszát hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és alaposan összedolgozzuk, végül belekeverjük a sajtot is.
- Egy muffintepsibe tegyünk 12 db muffinpapírt, és töltsük meg őket a tésztával.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig, majd kivesszük a sütőből.
- Rátesszük a feltétet a muffinokra, és további 10 percig sütjük.