• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Fügés – joghurtos csokitorta

2018-09-01 Maresz

Megérkezett a kedvenc évszakom, az ősz. Hogy megünnepeljük, és emellett a szüli- és névnap dömpinget, ami a családunkban szeptemberben esedékes, készítettem egy fügés – joghurtos csokitortát.

A csokitorta alap nagyon puha, a piskóta és a brownie között van valahol félúton, elképesztően kakaós, és az igazság az, hogy a cukorban is bővelkedik. Pont ezért tettem a tetejére kókuszjoghurtot, amit nem édesítettem meg, így szuperül harmonizál a tortával. A tészta pedig pár napig megőrzi puhaságát, mondjuk az a veszély nem fenyeget, hogy napokig kéne nézegetni, nálunk legalábbis még ilyen nem nagyon fordult elő. (Egyszer, mikor 2 sütivel kísérleteztem egy időben.)

Átment amúgy a legdurvább teszten, mert kóstolták nem gluténmentesen étkezők is, és odavoltak érte. Igazából háromszor kóstolták egymás után, és az már nem is repeta, hanem trepeta.

Print

Fügés - joghurtos csokitorta

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 60 perc (sütés)

Mennyiség: 22 cm-es tortaforma, kb 6 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 140 gramm rizsliszt
  • 28 gramm kakaó
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 220 gramm porcukor
  • 1 szobahőmérsékletű tojás
  • 120 ml mandulatej, szobahőmérsékletű
  • 60 ml növényi olaj
  • 100 ml forró víz

A tetejére:

  • 2 dl kókuszjoghurt
  • 3-4 érett füge
  • néhány szem málna (opcionális)
  • méz (opcionális)

Elkészítés:

  1. A lisztet, a kakaóport, a porcukort, a sütőport és a szódabikarbónát egy tálban kimérjük, és alaposan összeverejük. (Ha a cukor csomós lenne, szitáljuk át.)
  2. A tejet, a tojást és az olajat kézi habverővel alaposan elkeverjük. Ezután hozzáöntjük a lisztes keverékhez.
  3. 1 dl vizet felforralunk, majd hozzáadjuk a masszához, és beledolgozzuk. Teljesen folyékony "tésztát" kapunk, ahogy a képen is látjátok.
  4. A masszát kilisztezett tortaformába öntjük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  6. Mikor megsült a tortánk, a sütő ajtaját kinyitjuk 10 - 15 centire, és 5 percig hagyjuk a sütőben.
  7. Majd vegyük ki, és szedjük ki a formából.
  8. Most jön a recept legnehezebb része, várjuk meg míg teljesen kihül a torta. 🙂
  9. Ezután tegyük a tetejére a kókuszjoghurtot, és díszítsük a gyümölcsökkel. Ha szeretnénk egy kis mézet is csorgathatunk a tetejére.

Kategóriák: Desszert Címkék: gluténmentes, tejmentes, torta

Previous Post: « Pizza muffin
Next Post: Gluténmentes almás pite »

Footer

Instagram

Instagram has returned invalid data.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes