Régebben alig használtam mást, mint diót esetleg mandulát a sütéshez, de mióta nem eszem gabonaféléket egyre több dió- és mogyorófélével ismerkedtem meg. Egyik kedvencünk lett a pekándió, egyre gyakrabban használom süteményekbe, vagy csak úgy magában esszük.
Szerintem a pekán és a kakaó nagyon jól illenek egymáshoz, úgyhogy tettem velük egy próbát. Nagyon könnyen elkészíthető, és szuper a délutáni teához vagy kávéhoz. Nekünk bejött, remélem nektek is ízleni fog.
Pekándiós - kakaós muffin
Előkészítési idő: 15 perc
Elkészítési idő: 15 - 20 perc
Mennyiség: 12 - 15 darab lesz belőle
Hozzávalók:
- 150 gramm rizsliszt
- 150 gramm laktózmentes vaj, szobahőméréskletű
- 130 gramm kókuszvirág cukor
- 2 tojás, szobahőmérsékletű
- 9 gramm gluténmentes sütőpor
- 1 citrom héja
- 50 gramm pekándió felaprítva + néhány szem a díszítéshez
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 50 ml laktózmentes tej vagy mandulatej
Elkészítés:
- A vajat és a citromhéjat a kókuszvirág cukorral habosra keverjük.
- Egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
- A rizslisztet a sütőporral jól elkeverjük, és miután a vajas krém felvette a tojásokat, fokozatosan a krémhez adjuk.
- Ezután belekeverjük a kakaót, és folyamatos keverés mellett a tejet is hozzáadjuk.
- Végül a feldarabolt pekándiót fakanállal óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
- Muffinformába töltjük, és a tetejét pakándióval díszítjük.
- 200 C fokra előmelegített sütőben, 15 - 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.