A mángolddal is csak az elmúlt 2 évben ismerkedtem meg, azóta viszont egyre több mindenre használom. Rengeteg vitamin van benne, és nagyon sokféleképp használható, ötvözi a spárga és a spenót pozitív hatását.
Ebben a posztban megmutatom nektek milyen könnyű elkészíteni főzeléknek, emellett pedig nagyon finom és laktató.
Mángold főzelék parmezán ropogóssal
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
A főzelékhez:
25 - 30 nagy mángold levél
2 gerezd fokhagyma
só
bors
víz
A ropogóshoz:
50 gramm parmezán
Elkészítés:
- A mángold leveleket jól megmossuk, és apróra vágjuk vagy tépjük.
- Fazékba tesszük, és egy kevés vízzel felöntjük, nem is kell, hogy a víz teljesen ellepje a leveleket.
- Belenyomjuk a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Közepes hőmérsékleten kb 10 percig főzzük, amíg a levelek megpuhulnak.
- Ezután botmixerrel leturmixoljuk a leveleket, és még 5 percre visszatesszük főni.
- A parmezánt kis kupacokba reszeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a sütő grill fokozatán néhány perc alatt ropogósra sütjük.