Néha nagyon jól esik vacsorára egy könnyű saláta, azért is mert nagyon könnyű elkészíteni, és mikor este hazaérünk, már nincs kedvünk nekiállni főzni.
Ez a szivárványsaláta pedig nemcsak az ízlelőbibókat kényezteti, hanem a szemet is, mert amellett, hogy finom, gyönyörűek a színei is.
Kecskesajtos szivárványsaláta
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 200 gramm kecskesajt
- 300 gramm paradicsom, piros, sárga, narancssárga, zöld vegyesen, karikára vágva
- 1 doboz zöld leveles saláta mix, megmosva
- 1 színes cékla, feldarabolva
- 1 csokor metélőhagyma, felaprítva
- 1 csokor petrezselyem, felaprítva
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- A kecseksajtot összekeverjük a zöldfűszerekkel és a borssal.
- A megmosott saláta leveleket, paradicsomot és céklát összekeverjük.
- Rálocsoljuk az olívaolajat, és ízlés szerint megsózzuk.
- A kecskesajtot az összekevert saláta tetejére tesszük.