Az első kedvenc tavaszi “zöldségem” a medvehagyma, amint megjelenik a piacokon vagy a zöldségesnél, már tudom, hogy itt van a jóidő.
Mindenből pestot csinálok, amiből csak lehet, így a medvehagymát sem hagyhattam ki. Nagyon szeretem az erőteljes ízét, ami szerinten jól összeillik a tavaszi zöldségekkel is. Sokszor használom salátaöntetként, de tészta ízesítésére is szuper.
A pestot készíthetitek aprítógépben vagy mozsárban, ha az utóbbit választjátok, akkor a pestoval együtt letudhattok egy karedzést is. 😀
Medvehagyma pesto
Előkészítési idő: 8 perc
Elkészítési idő: 4-5 perc
Mennyiség: 4 főre
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 20 ml olíva olaj
- 1 tk só
- 8 szem mandula
Elkészítés:
- A mandulát 8 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
- Eközben a medvehagymát alaposan megmossuk, és leitatjuk róla a nedvességet, majd apróra vágjuk.
- A medvehagymát, az olajjal, a sóval és a pirított mandulával mozsárba vagy aprítógépbe tesszük, és pépesítjük.
- Használhatjuk salátára öntetként, vagy ízesíthetünk vele tésztaételeket is.
- Ha nem használjuk fel azonnal, akkor egy jól záródó edénybe tesszük, és a hűtőben 1 hétig tárolhatjuk.