A telet ezzel a vérnarancsos recepttel zárom, ami nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyű és szuper finom.
A leghosszabb munkafolyamat az egészben a kókusztejszín behűtése, szóval akár egy utolsó pillanatos desszert is lehet belőle vagy épp egy fejedelmi reggeli.
Ha elkészült, de nem azonnal ennétek meg, akkor mindenképp tegyétek a hűtőszekérnybe, mert a hab nem olyan erős, hogy a melegben sokáig tartsa az állagát.
Kókuszjoghurtos - kókusztejszínes pohárkrém vérnaranccsal és mandulával
Előkészítési idő: 30 perc hűtés
Elkészítési idő: 10 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 200 ml sűrű kókusztejszín (kókuszkrém)
- 2 ek kókuszjoghurt
- 1 ek juharszirup
- 1 vérnarancs leve és héja
- 1 ek szeletelt mandula, megpirítva
Elkészítés:
- A kókusztejszínt alaposan lehűtjük, kb. 30 percre betesszük a fagyasztóba, csak vigyázzunk, hogy ne fagyjon meg.
- Ezután egy keverőtálba öntjük, és kézi habverővel elkezdjük felverni, 2 perc után hozzáadjuk a 2 ek kókuszjoghurtot és az 1 ek juharszirupot. Addig verjük, amíg a habverőket kivéve a krémből a hab megáll. (Nem lesz olyan kemény, mint a tejszínhab.)
- Majd belereszeljük az vérnarancs héját, és egy kanállal elkeverjük a krémben.
- A krémet poharakba vagy tányérokba tesszük, meglocsoljuk a vérnarancs kifacsart levével, és a pirított mandulával díszítjük.