• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Kókuszjoghurtos – kókusztejszínes pohárkrém vérnaranccsal és mandulával

2019-03-13 Maresz

A telet ezzel a vérnarancsos recepttel zárom, ami nagyon egyszerűen elkészíthető, könnyű és szuper finom.

A leghosszabb munkafolyamat az egészben a kókusztejszín behűtése, szóval akár egy utolsó pillanatos desszert is lehet belőle vagy épp egy fejedelmi reggeli.

Ha elkészült, de nem azonnal ennétek meg, akkor mindenképp tegyétek a hűtőszekérnybe, mert a hab nem olyan erős, hogy a melegben sokáig tartsa az állagát.

Print

Kókuszjoghurtos - kókusztejszínes pohárkrém vérnaranccsal és mandulával

Előkészítési idő: 30 perc hűtés

Elkészítési idő: 10 perc 

Mennyiség: 2 főre

Hozzávalók:

  • 200 ml sűrű kókusztejszín (kókuszkrém)
  • 2 ek kókuszjoghurt
  • 1 ek juharszirup
  • 1 vérnarancs leve és héja
  • 1 ek szeletelt mandula, megpirítva

Elkészítés:

  1. A kókusztejszínt alaposan lehűtjük, kb. 30 percre betesszük a fagyasztóba, csak vigyázzunk, hogy ne fagyjon meg.
  2. Ezután egy keverőtálba öntjük, és kézi habverővel elkezdjük felverni, 2 perc után hozzáadjuk a 2 ek kókuszjoghurtot és az 1 ek juharszirupot. Addig verjük, amíg a habverőket kivéve a krémből a hab megáll. (Nem lesz olyan kemény, mint a tejszínhab.)
  3. Majd belereszeljük az vérnarancs héját, és egy kanállal elkeverjük a krémben.
  4. A krémet poharakba vagy tányérokba tesszük, meglocsoljuk a vérnarancs kifacsart levével, és a pirított mandulával díszítjük.

Kategóriák: Desszert, Reggeli Címkék: gluténmentes, kókusztejszín, tejmentes, vegán, vérnarancs

Previous Post: « Kakaós csiga
Next Post: Medvehagyma pesto »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2021 · MennyeiMentes