Print

Medvehagyma pesto

Előkészítési idő: 8 perc

Elkészítési idő: 4-5 perc

Mennyiség: 4 főre

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A mandulát 8 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben, majd hagyjuk kicsit kihűlni. 
  2. Eközben a medvehagymát alaposan megmossuk, és leitatjuk róla a nedvességet, majd apróra vágjuk.
  3. A medvehagymát, az olajjal, a sóval és a pirított mandulával mozsárba vagy aprítógépbe tesszük, és pépesítjük.
  4. Használhatjuk salátára öntetként, vagy ízesíthetünk vele tésztaételeket is.
  5. Ha nem használjuk fel azonnal, akkor egy jól záródó edénybe tesszük, és a hűtőben 1 hétig tárolhatjuk.

Recipe by MennyeiMentes at https://mennyeimentes.hu/medvehagyma-pesto/