• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to footer

MennyeiMentes

Gluténmentes Gasztroblog

  • Blog
  • Receptek
  • A kiskertből
  • A blogról
  • Kapcsolat
  • A fiókom
  • Nav Social Menu

    • Facebook
    • Instagram

Áfonyás – citromos muffin

2018-07-04 Maresz

Az áfonya a kedvenc gyümölcsöm, annyira, hogy tavaly még az erkélyre is vettünk 2 kicsi áfonyabokrot, és mind a 30 szem gyümölcsöt, ami termett rajta beletettem ebbe a sütibe. 🙂

Ezt az áfonyás – citromos muffint már évek óta minden nyáron elkészítem, csak az érzékenység kiderülése előtt rendes verzióban csináltam. Annyira szeretem, hogy akár ódát is írhatnék az áfonyához, szerintem ez a tökéletes gyümölcs, gyönyörű a színe, a formája és az édes és picit mégis savanykás íze pedig tökéletes harmóniában van. Nem beszélve arról, hogy nagyon egészséges, az áfonya is a superfoodok közé tartozik, tele van vitaminokkal, emellett pedig nagyon jó hatással van az agyműködésre és a szívre is. Úgyhogy egészségünk megőrzése érdekében együnk áfonyás muffint! 😀

Print

Áfonyás - citromos muffin

Előkészítési idő: 15 perc

Elkészítési idő: 20 perc

Mennyiség: 12 db muffin

Hozzávalók:

  • 150 gramm barna rizsliszt
  • 150 gramm laktózmentes vaj
  • 140 gramm porcukor
  • 2 tojás
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 150 gramm áfonya
  • 1 zacskó sütőpor
  • 4 cl laktózmentes vagy növényi tej
  • plusz néhány szem áfonya a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A vajat a cukorral és a ciromhéjjal robotgéppel habosra keverjük.
  2. Amikor a vaj szép fehér habos, egyenként belekeverjük a tojásokat.
  3. A lisztet és a sütőport egy tálban kimérjük, majd a sütőport egyenletesen eloszlatjuk a liszttel.
  4. A lisztet 2 részletben hozzáadjuk a vajas cukorhoz, és simára keverjük vele.
  5. Végül a tejet folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a masszához.
  6. Az áfonyát megmossuk, és lecsepegtetjük, hogy ne áztassa el a nyers tésztát. Majd egy fakanállal elkeverjük a gyümölcsöt a tészában.
  7. Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és a tésztát beletöltjük a forma 2/3-áig.
  8.  200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  9. Miután kihűltek a muffinok a tetejüket áfonyával díszíthetjük.

Kategóriák: Desszert Címkék: áfonya, gluténmentes, laktózmentes, muffin

Previous Post: « Fetás – mentás dinnyesaláta
Next Post: Nyári gyümölcsös zabkása »

Footer

Instagram

Instagram did not return a 200.

További információk

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF

Tartalom felhasználása

Kapcsolat

Copyright © 2023 · MennyeiMentes