Minden évben nagyon várom a medvehagyma szezont, a medvehagyma az egyik kedvenc tavaszi növényem, gyönyörű zöld színében benne van a természet újjáéledése, friss fokhagymás illata mindig feldob, és emellett nagyon egészséges is. Idén külön örülök, hogy a szezon kezdete egybeesik a húsvéttal, így már az ünnepi asztalra is felkerül.
Húsvétkor nálunk a legfontosabb fogás a reggeli, igazi lelassulós élmény, megadjuk mindennek az időt nem sietünk semmivel, igazából inkább brunch, mint reggeli, mert van, hogy délig is eltart. Hagyomány, hogy a sonka mellé tojáskrémet is csinálunk, úgy gondoltam, hogy idén változtatok egy kicsit a recepten, így született meg a medvehagymás tojáskrém.
Medvehagymás tojáskrém
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 20 perc
Mennyiség: 2 főre
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 2 nagy evőkanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál só
- bors, ízlés szerint
- 15 kisebb levél medvehagyma
Elkészítés:
- A tojásokat hideg vízbe tesszük, úgy, hogy a víz néhány centire ellepje őket, és miután felforrt a víz, 10 percig főzzük.
- Miután megfőttek a tojások hideg vízbe tesszük őket, és lepucoljuk a héjukat, majd hagyjuk őket kihülni.
- Ezután egy tálba tesszük, és villával szétnyomkodjuk őket.
- Hozzáadjuk a majonézt, mustárt, sót és borsot, és jól elkeverjük.
- A medvehagymát apróra vágjuk, és a tojáskrémhez keverjük.
- Hogy az ízek jól összeérjenek 1 - 2 órára a hűtőbe tehetjük.